Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Zmajeva zastava – Ovako je core vježbao i Bruce Lee | Fight Site

Zmajeva zastava – Ovako je core vježbao i Bruce Lee

FitnessIZDVOJENA VIJEST 16.10.2012 11:19h Autor:

Petar Bruno Basić izvodi zmajevu zastavu

Pisali smo nedavno o ljudskoj zastavi (human flag) kao jednoj iznimno teškoj, ali i atraktivnoj vježbi. Ovaj put vas upoznajemo sa zmajevom zastavom (dragon flagom), vježbom koju je prakticirao i veliki Bruce Lee. Naravno, i o ovoj temi je najbolje bilo pitati stručnjaka, a mladi Petar Bruno Basić, hrvatski street workout natjecatelj je prava osoba za to. Naime, Petra kolege vježbači smatraju guruom za sve oblike zastave. "Dragon flag je jedna od ekstremnih core vježbi što znači da jača cijeli trbušni zid i mišiće donjeg dijela leđa", objasnio je Basić za Fight Site.

"Dragon flag se izvodi tako da se legne na leđa, rukama se uhvati iza glave za nešto za što se držimo čvrsto, podižemo tijelo u svijeću, a samo lopaticama ostajemo oslonjeni o podlogu. Iz te gornje pozicije spuštamo tijelo. Trbuh i leđa su u produžetku s nogama, u ravnini. Tijekom cijelog izvođenja vježba samo lopatice su oslonjene o podlogu. Spuštamo noge što niže i onda ih isto tako podižemo nazad u početnu poziciju." detaljno objašnjava Basić.

Naravno, dragon flag ne možemo samo tako odlučiti raditi. Prije nego steknete snagu za izvesti ovu zahtjevnu vježbu, morate ojačati mišiće trbuha i donjeg dijela leđa. "Za uvježbati savršen dragon flag treba raditi i na stabilizatorima, raditi izdržaje za mišiće trbuha i raditi neke osnovne stvari poput podizanja nogu od poda i brisače (micanje nogu s lijeve strane u desnu i obrnuto dok ležimo na podu). Te vježbe kao i dragon flag su jako dobra priprema za izvesti human flag", zaključuje Basić.

Svi elementi koje izvode vježbači koji se bave street workoutom iznimno su atraktivni. No, osim same atraktivnosti i pozornosti koju privlači, izvođenje svih ovih vježbi jača cijelo tijelo. Dragon flag će ojačati cijeli core što pozitivno utječe na čitavu posturu tijela.

Na slikama pogledajte u koracima kako Petar Bruno Basić izvodi dragon flag:

Zorana Jagodić
zorana.jagodic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI