Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Što je to girja? (VIDEO) | Fight Site

Što je to girja? (VIDEO)

FitnessIZDVOJENA VIJEST 01.08.2014 10:02h Autor:

Ilustracija

Svi mi želimo biti fit i izgledati dobro, posebice ljeti. Oskudno odijevanje po vrućinama nas tjera na vježbanje kako bismo digli svoje samopouzdanje. Često ljeti uz posao pronalazimo razne duge zanimacije pa ne stižemo dovoljno vremena posvetiti teretani. Znate li da postoji način da dođete do traženih rezultata brže nego tradicionalnim vježbanjem u teretani?  Nadalje, znate li da postoji način vježbanja u kojem ne radite snagu i kardio odvojeno već sve u jednoj vježbi? Sve to možete postići napravom zvanom girja ili kettlebell.

Zvuči odlično, a ima i još neke prednosti…

Ovim načinom vježbanja poboljšavate svoju koordinaciju, fleksibilnost, eksplozivnost, snagu dok u isto vrijeme jačate svoje core mišiće i topite masne naslage. 

Što je u stvari girja?

Girja je željezna kugla koja na svojem vrhu ima ručku. Girja se razlikuje od bučica po tome što joj težina nije ravnomjerno raspoređena. Upravo zbog neravnomjerno raspoređene težine poboljšavate svoj balans, koordinaciju i samim time dižete core snagu. Girje najčešće dolaze u težinama između 4 i 50 kilograma. Rad girjom cilja sve glavne mišićne skupine i mišiće stabilizatore pa samim time omogućava vrhunski trening koji obuhvaća cijelo tijelo a ne iziskuje puno vremena. Girje su odličan izbor nevažno da li ste muško ili žensko, mršavi ili debeli. Ako imate prekomjernu tjelesnu težinu sagorijevat ćete kalorije kao nikada do sada, a ako ste pak mršavi izgradit ćete mišićnu masu. Kako je kompaktnog dizajna, girja predstavlja "teretanu" koju možete nositi sa sobom gdje god poželite, jednostavno ju stavite u prtljažnik vašeg automobila i poneste svoju "teretanu" na more a u slučaju da ju ne koristite bez problema ju pospremite u ormar. Najbolje od svega je činjenica da su vježbe s girjom dinamične i zabavne pa stvaraju ovisnost koja je prijeko potrebna kada je riječ o vježbanju. Kombinacije i tehnike vježbanja girjom su neograničene.

Zašto ne biste probali?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI