Tko je najfit osoba svih vremena?

FitnessIZDVOJENA VIJEST 14.11.2012 14:18h Autor:

Phelps, Schwarzenegger i Lee

Što znači biti fit? Suprotno mišljenju mnogih, biti fit ne znači imati pločice! Biti fit znači biti u stanju dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovite fizičke aktivnosti i pravilne prehrane. Osjećati se dobro u svojoj koži, biti zdrav i sposoban za obavljanje svakodnevnih obveza trebalo bi biti cilj svakog pojedinca.

Ugledni američki časopis Men's Health objavio je popis "Najfit osoba svih vremena" na kojem su se našli većinom sportaši, a prvo mjesto zauzeo je plivački velikan Michael Phelps. U objašnjenju njihovoga izbora, navodi se da kriterij za odabir najfit osobe svih vremena "nije izgled trbušnih ili drugih mišića ili kapacitet pluća, već način na koji osoba koristi svoje tijelo i što s njime radi". Također, rušenje rekorda je jedan od kriterija koji je kandidatima donio dodatne bodove, ali također nije bio presudan čimbenik.

Na pitanje kako postiže takvu formu, Phelps ističe da svakodnevno i do 5 sati provede na treningu. Da bi to izdržao, naravno, i kalorijski unos mu mora biti prilagođen potrebama. Phelps pojede tri sendviča s jajima i sirom, omlet od pet jaja, tri fete tosta, tri palačinke s čokoladom i zdjelicu griza – ZA DORUČAK!

Na drugom mjestu ljestvice nalazi se veliki Bruce Lee, a treće mjesto je zauzela bodybuilding legenda Arnold Schwarzenegger.

Od boraca, najbolje je rangiran Manny Pacquiao (9. mjesto), filipinski boksač i "nadčovjek" kako ga mnogi zovu. Muhammad Ali zauzeo je 15. mjesto, vrhunski učitelj brazilskog jiu-jitsua Mitsuyo Maeda je na 45. mjestu, a UFC-ov borac Wanderlei Silva na 66. Zanimljivo, Jean-Claude Van Damme se nalazi na 81. mjestu, Chuck Norris na 18. , a Sylvester Stallone na 12.

10 najfit osoba svih vremena:

1. Michael Phelps
2. Bruce Lee
3. Arnold Schwarzenegger
4. Jack LaLanne
5. Herschel Walker
6. Jim Thorpe
7. Cristiano Ronaldo
8. Lance Armstrong
9. Manny Pacquiao
10. Bjorn Daehlie

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI