Stiže ljeto, stiže i Metabolon – anabolik i antikatabolik!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 05.05.2015 15:36h Autor:

Sci-Muscle Metabolon

Rijetko koji suplement je u posljednjih nekoliko godina izazvao više interesa među sportašima, ali i rekreativnim vježbačima kao Metabolon. Njegova upotreba je primjenjiva na sve sportove, te nije, što se pogrešno smatra ograničena na bodybuilding. Sportaši koji ga koriste zamjećuju značajan i vrlo bzr napredak u masi i snazi te čistoći mišićnoga tkiva. Popularnost ovog pripravka raste kako se približava ljeto zbog brzog učinka i ekspresnog dobivanja mišićne mase.

Metabolon je jedini proizvod u sportskoj suplementaciji koji priznaje industrija AAS kao siguran i efikasan produkt. Pored anaboličkog efekta kojeg ima, njegova druga funkcija je i antikatabolička.

Jedan gram metabolona se proizvodi esterifikacijom 30 grama leucina, dakle da bi se proizvelo 500 grama metabolona potrebno je obraditi oko 15 kilograma leucina. Istraživanja koja su rađena s ovim proizvodom je na bazi korištenja 3 x 1500mg dnevno. Rezultat je bio pozitivan, kontrolne grupe su zaista postigle povećanje čiste mišićne mase za 30% u periodu od 90 dana.

Napominjemo da je test rađen na grupama starosne dobi od 60 – 70 godina. Ovo je interesantno posebno iz tog razloga jer su u pitanju bile starije osobe kod kojih je apsolutno prestao bilo kakav mišićni razvoj te je uznapredovala mišićna atrofija.

Znanstvenici su upravo iz tog razloga test vršili na ovakvim osobama, a na njihovo ogromno iznenađenje ove osobe su nakon završenog testa postigle zapanjujuće rezultate u pogledu povećanja mišićne mase i snage. Metabolon je upravo ono što koriste Olimpijci širom svijeta, jak anabolik i antikatabolik, a uz to legalan i dozvoljen u profesionalnom sportu.

Riječ METABOLON je stručni naziv i označava metabolički put tzv. METABOLON kojim metabolička komponenta prelazi direktno u stanicu mišića bez ikakvih posrednika. Proces METABOLON je biosinteza proteina gdje metabolička komponenta prelazi direktno u stanicu mišića stvarajući peptidne lance proteina u mišićima koji uvećavaju mišićno tkivo.

Metabolička komponenta METABOLON-a je metabolit Leucina.

Razlika između AAS (steroida) i Metabolona je u tome što su AAS umjetne tvari koje u organizmu imitiraju METABOLON na umjetan način i stvaraju umjetnu biosintezu proteina, dok je METABOLON prirodna tvar dobivena prirodnim putem od prirodne materije (L-Leucin) i stvara i ubrzava prirodni proces u mišiću:

  • povećava sintezu proteina u mišiću za 300%
  • povećava čistu mišićnu masu
  • stvara nova mišićna vlakna
  • sprečava mišićni katabolizam
  • pospješuje spaljivanje masnih naslaga

Sci-Muscle Metabolon jedan je od najprodavanijih suplemenata u Fight Stuffu. Dodatne informacije o Metabolovu i narudžbu možete izvršiti OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI