Razbijamo mitove: Želite izgubiti višak kilograma?

Fitness 13.09.2012 11:04h Autor:

Hrana koja ne deblja

U pokušajima da izgube višak kilograma, mnogi će informacije potražiti na internetu ili među znalcima, a onda će ubrzo shvatiti da u glavi imaju košmar različitih informacija koje su često kontradiktorne. U ovom tekstu ćemo razbiti neke od najčešćih mitova što se hrane tiče.

1. MIT: Riža deblja

Ukoliko rižu jedete u malim porcijama, pa i više puta u danu, od riže se nećete udebljati. Usto, riža vam daje minerale i vitamine poput magnezija, željeza, vlakana, proteina i niacina. Također, jedite smeđu umjesto bijele riže.

2. MIT: Kokosovo ulje je nezdravo

Iako se radi o zasićenim masnoćama, radi se o zdravom ulju. Kokosovo ulje će vam popraviti ukupnu metaboličku sliku organizma, dati energije, popraviti imunološki sustav i pomoći u borbi protiv infekcija.

3. MIT: Banane debljaju

Banana vam uvijek može biti izvor ugljikohidrata koji će vas opskrbiti energijom za trening. Usto, banane će vam dati potrebna vlakna i vitamine.

4. MIT: Krumpiri debljaju

Ovisi o načinu na koji ih spremate. Ako krumpir pečete u litri ulja, onda će krumpir zacijelo utjecati na iznos na vagi. Ali, krumpiri sami po sebi ne debljaju. Preporučujemo vam u vodi ili na pari kuhane krumpire.

No, postoji i niz namirnica koje svakako trebate izbaciti iz jelovnika ako želite izgubiti višak kilograma. Zaboravite na:
– slatkiše i sve oblike umjetnih šećera,
– slane grickalice koje mnogi jedu u međuobrocima, – sladolede, i
– gazirana pića.

Bez njih ćete osjećati pomake u gubljenju viška kilograma, a i osjećat ćete se bolje.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI