Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Predlažemo: Proljetni trening za gubljenje masnih naslaga | Fight Site

Predlažemo: Proljetni trening za gubljenje masnih naslaga

FitnessIZDVOJENA VIJEST 19.03.2013 16:22h Autor:

Kardio trening

Proljeće se približava i kalendarski i temperaturama. Mnogi će vježbači, ako već nisu, ubrzo početi raditi kardio treninge u ranim jutarnjim satima, kad su zalihe glikogena prazne, pa kardio trening potiče potrošnju masnoga tkiva.

Kako bi promijenili trening rutinu, mnogi će kardio treninge umjerenoga intenziteta kombinirati s HIIT treninzima ili sprintevima. Osim ovoga načina mijenjanja rutine, neki kombiniraju HIIT trening i vježbe snage vlastitom težinom.

Često je ovakav način treniranja dobar onima koji prve dane proljeća, umjesto u teretani, žele provesti na zraku, a da pritom ne preskaču treninge. Sve što trebate je nekoliko stepenica i dvije paralelne šipke, a to ćete pronaći na gotovo svakom igralištu.

Nakon laganog zagrijavanja, predlažemo sljedeće:

  • 5 serija x 10 zgibova nathvatom / 5 serija x 10 zgibova pothvatom
  • 5 serija x 10-12 dipseva / 5 serija po 20 sklekova
  • 5 serija x 10 ponavljanja veslanja vlastitom težinom na paralelama.

Tri gornje kombinacije vježbi radite naizmjence u danima treninga na otvorenom. Nakon što ste odraditi ove vježbe snage, odradite 5 minuta laganog jogginga, a potom 7-8 puta po 30 sekundi sprinteva s 1 minutom laganog jogginga između kako bi se organizam odmorio.

Na kraju, nakon nekoliko minuta odmora, odradite 5 serija penjanja pa stepenicama, računajući da se u svakoj seriji popnete barem na 50 stepenica. Ako u blizini nemate stepenice, odradite 50 penjanja na klupicu ili neku povišenu poziciju.

Cijeli trening trajat će između 35 i 45 minuta, a dovoljno je da ga radite 3 puta tjedno. Ostale dane radite klasičan kardio umjerenog intenziteta. Već nakon mjesec dana vidjet ćete rezultate ovih napornih treninga i znat ćete da je svaka kap znoja imala smisla.

Zorana Jagodić
zorana.jagodic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI