Pogledajte kako ramena trenira profesionalac! (VIDEO)

FitnessIZDVOJENA VIJEST 27.03.2013 14:19h Autor:

Hidetada Yamagishi

Rame je mišić koji i tijekom zimskih dana dolazi do izražaja. Naime, i kroz debele zimske majice, lako je uočiti tko ima moćna i široka ramena. Kad se skinete u kratke rukave, vaša ramena će postati još vidljivija. Također, ako ramena nemate, to će također brzo doći do izražaja.

Rameni mišići sastavljeni su od tri glave. To su prednja, srednja i stražnja glava. U teretanama ćete čuti često izraze: "prednje rame", "srednje rame" i "stražnje rame", pod kojima se podrazumijevaju glave ramena. Razvoj ramenog mišića nije moguć "pogađanjem" samo jednog od tih glava, već radom na sve tri glave, odabirom vježbi koje pogađaju koji dio.

Imajte na umu, kod vježbanja ramena morate paziti da vam zbog prevelikih težina ili premorenosti ramenog mišića, težinu ne preuzima neki drugi mišić. Upravo stoga, posebno početnicima, savjetuje se početi s manjim težinama.

Kako trenirati ramena? Postoji li bolji učitelj od profesionalnog bodybuildera koji je izgradnjom svojega tijela pokazao da "zna znanje".

  • Potisak bučicama – 5 x 10-12
  • Lateralno podizanje bučicama – 5 x 10-15
  • Vučenje do brade dvoručnim tegom sa širokim hvatom – 5 x 10-15
  • Sjedeće lateralno podizanje u pretklonu – 4 x 10-15
  • Lateralno podizanje na mašini – 4 x 10-15

 

Hidetada Yamagishi je 39-godišnji japanski IFBB profesionalni bodybuilder i prvo japanski PRO natjecatelj koji se natjecao na Mr. Olympia natjecanju. Osim toga, Yamagishi je prvi japanski PRO natjecatelj koji je bio pozvan na Arnold Classic natjecanje.

Njegovi prošlogodišnji rezultati:

2012

IFBB PBW Tampa Pro – 3rd
IFBB Dallas Europa Supershow – 2nd
IFBB Olympia Weekend – 15th
IFBB Arnold Classic Europe – 12nd
IFBB British Grand Prix – 8th
IFBB Italian Grand prix – 1st
IFBB Romanian Grand Prix – 1st
IFBB Czech grand prix – 1st

2013

IFBB Arnold Classic – 5th

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI