Petar Klančir – Perspektivni bodybuilder u pohodu na novu powerlifting titulu

Fitness 28.01.2013 15:10h Autor:

Petar Klančir

Jedna od predrasuda s kojima se bodybuilderi svakodnevno susreću je ona da su "napuhani, bez stvarne snage". Mnogi koji nisu upoznati s treninzima bodybuildera natjecatelja zamišljaju da se radi o mišićima poput balona koji se "ispušu".

No, istina je upravo suprotna.

Prije tri godine u zagrebačkoj teretani Metalac organizirano je prvo Državno prvenstvo u powerliftingu. Natjecatelji su se, prema powerlifting pravilima, natjecali u tri kategorije – čučnju, mrtvom dizanju i potisku s ravne klupe (benchu). Apsolutni pobjednik natjecanja iz 2010. godine bio je Petar Klančir koji je pobijedio i u kategoriji muškaraca preko 125 kilograma s ukupnom podignutom težinom od 820 kilograma.

Petar je tada pomeo konkurencijom s 320kg u čučnju, 220kg u bench pressu i 280 kg u mrtvom dizanju. U međuvremenu je Petar Klančir stasao u najperspektivnijeg hrvatskog bodybuildera kojem mnogi predviđaju i PRO karijeru. U tijeku priprema za novu natjecateljsku, bodybuilding sezonu, Petar je odlučio još jedanput nastupiti na powerlifting natjecanju, ali ovaj put samo u konkurenciji bench press.

 

"Za nastup na Državnom prvenstvu Hrvatske u bench pressu sam se odlučio da bih dokazao da bodybuilderi nisu slabi. To je velika predrasuda u našem sportu koja nije na mjestu i to ću dokazati", kaže Petar koji će nastupiti na Državnom prvenstvu koje se 9. veljače održava u Svetom Martinu.

"Od ovog nastupa očekujem osobni rekord, nadam se rezultatu preko 220kg što bih trebao ostvariti ako sve bude u redu. Vjerujem da će to biti dovoljno za prvo mjesto", rekao je Klančir za Fight Site.

Naravno, ovakvu snagu i iznimne rezultate Pero može ostvariti samo kvalitetnim treningom, ali i prehranom i suplementacijom vrhunske kakvoće. "Suplementi koji mi pomažu za razvijanje snage su Sci-Muscle Cyclone i Sci-Muscle Nitromax kojima nadoknađujem dnevni kalorijski unos za potreban rast i oporavak", rekao je Klančir koji je dio Sci-Muscle tima.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI