On ima više od 40 godina! Dexter Jackson – Mister i Master Olympia

Fitness 13.12.2012 12:29h Autor:

Dexter Jackson - Master Olympia 2012

Bodybuilding je specifičan sport čiji natjecatelji vrhunac kvalitete mišića postižu tek u tridesetim godinama, kad je većina drugih sportaša već na zalasku karijere.

39-godišnji Jay Cutler četverostruki je osvajač najprestižnijeg svjetskog bodybuilding natjecanja, Mr. Olympije, a svoj je prvi trofej na ovom natjecanju osvojio 2006. godine, kad je imao 34 godina. Aktualni i prošlogodišnji osvajač Olympije, Phil Heath među mlađim je natjecateljima s nepune 33 godine. Veliki Kai Greene, jedan od najvećih natjecatelja koji dosad nije uspio odnijeti Sandowljevu statuu ima 37 godina i u naponu je snaga.

Među osvajačima Mr Olympije je i Dexter Jackson koji se ovom prestižnom nagradom okitio 2008. godine. Prije samo nekoliko dana Dexteru je pošlo za rukom još nešto, osvojio je i titulu Mister Olympija. Time je 43-godišnji Amerikanac postao Mister i Master Olympija, što dosad nije uspio niti jedan sportaš! Iza njega su na pozornici ostali velikani poput Toneya Freemana, Dennisa Jamesa, Ronnyja Rockela, Troya Alvesa i Edda Nunna.

"The Blade" kako zovu Dextera ove je godine u izvanrednoj formi. Nakon prošlogodišnje pobjede na IFBB FIBO Power Pro Germany i IFBB Pro World Masters Championships te drugog mjesta na Arnold Classic Europe, ali i lošeg 6. mjesta na Olympiji, mnogi su previđali da je Dexterova karijera na zalasku.

No, The Blade je ove godine bio fantastičan na Olympiji (bolji od njega su bili samo Heath, Greene i fenomenalni Rhoden), a na Masteru je pokazao da je njegova karijera daleko od kraja. Uzlaznoj formi znatno je pomogao majstor bodybuildinga George Farah koji je ove godine radio s Dexterom te bez diuretika s njim postigao možda i formu života!

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI