Obavezno pročitajte: Hrana koja podiže muškarce!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 07.11.2012 13:03h Autor:

Kamenice

Iako su nutritivni zahtjevi muškaraca i žena prilično slični, postoje neke namirnice koje jače utječu na muškarce i daju im energetski kick pa je dobro tu hranu i konzumirati kad znate da ćete imati potrebe za dodatnom anergijom i snagom.

Plodovi mora, osobito kamenice posebno su bogate cinkom, koji je ključan za snažan imunološki sustav, ali i za zdravlje prostate. Cink je također neophodan za zdrave radine muških hormona. Dobar izbor cinka su i sjemenke bundeve, janjetina, govedina i teleća jetra.

Hladnovodna riba poput lososa, skuše i sardine bogata je esencijalnim omega-3 masnim kiselinama koje pomažu protiv upalnih procesa, podržavaju kardiovaskularno zdravlje, optimalnu cirkulaciju krvi i lipida, ravnotežu hormona- Orah, chia sjemenke i laneno ulje također su odličan izvor omega-3 masnih kiselina.

Namirnice koje sadrže likopen također su dobre za dizanje nivoa energije – kuhane rajčice, marelice, špinat, kelj, mango, bobičasto voće i lubenica. Likopen je snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

Avokado je namirnica bogata kalijem koji je potreban za reguliranje funkcioniranja živaca, srca i krvnog tlaka. Iako, su banane namirnice za koje se ističe da su bogate kalijem, avokado ovog minerala ima triput više od banana. Avokado je, osim kalijem, bogat i zdravim masnoćama i vlaknima koja ubrzavaju metabolizam i olakšavaju probavu.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI