Moćno pojačanje Sci-Muscle tima – Miroslav Kolobarić, seniorski prvak Hrvatske!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 11.06.2013 10:19h Autor:

Miroslav Kolobarić Kobac

Sci-Muscle tim odlučio je zaokružiti lepezu svojih sponzoriranih sportaša još jednim imenom! Novi član Sci-Muscle tima je Miroslav Kolobarić, seniorski prvak Hrvatske u bodybuildingu. Time je Sci-Muscle tim, uz apsolutnog juniorskog prvaka Hrvatske i Europe, Marka Barića, apsolutnu prvakinju Hrvatske u bodyfitnessu, Evu Rusan, pojačan i najboljih hrvatskim bodybuilderom u seniorskoj konkurenciji.

Kako sam za sebe kaže, 36-godišnji Miroslav Kolobarić poznatiji kao Kobac dolazi iz Pleternice kraj Požege, a radi kao privatni trener u Zagrebu i Požegi.

Kako je sve počelo?

"Bilo je to jaaako davno. Još u osamdesetima [smijeh]. Brat je vježbao kod kuće pa sam se tako i ja upoznao s bodybuildingom, ako se to uopće moža tako nazvati", kaže za Fight Site Kolobarić.

"Nakon godina vježbanja kod kuće u improviziranom vježbalištu, tek u devedesetima sam prvi put ušao u teretanu. Vrlo brzo se u meni probudila prava ljubav prema ovom sportu", dodaje Kobac koji nastavlja:

"U istoj teretani sam nakon nekog vremena upoznao Antonija Furića, jednog od naših najtrofejnijih i najuspješnijih bodybuildera. Od tada, Furiuć i ja smo veliki prijatelji, a puno znanja koje danas imam stekao sam baš uz njega", kaže Miroslav.

"Rijetki su ozbiljni vježbači u bodybuildingu koji ne požele bar jednom stati na binu. Ja sam se prvi put ohrabrio za takav čin `98 godine u Varaždinu gdje sam završio na 4. mjestu", kaže Kolobarić.

"Kao i u svakom drugom sportu, ako si dobre pripreme odradio i ako znaš da si spreman, onda je osjećaj na bini odličan! Samouvjereno se prezentiraš jer znaš da ti se smješka medalja. Ako si nešto zbrljao tijekom priprema, onda samo želiš da natjecanje što prije prođe i da odeš kući", kaže Kobac.

2013. – godina za pamćenje!

Kobac je ove godine, doslovno, pomeo sva natjecanja na kojima je nastupio: Proglašen je prvakom Hrvatske u kategoriji do 90 kilograma, pobjednik u kategoriji do 90 kg na međunardodnom natjecanju Bihać open te pobjednik u kategoriji preko 85 kilograma i apsolutni pobjednik na Titan festu.

Kakve su bile pripreme za ovu sezonu? "Pripreme su počele odmah nakon Nove godine, dakle bile su duge i naporne. Meni nikada nije problem pravilno jesti ili naporno trenirati, ali je – kao i većini u ovom sportu – najveća prepreka u kvalitetnim pripremama financijska situacija. U periodu najžešćih priprema nisam imao nikakve sponzore pa se zaista radilo o snalaženju na sve strane da izdržim do kraja. Na kraju, trud se isplatio. Osim toga, bez Furićeve pomoći zasigurno ne bih postigao ovakve rezultate!", zadovoljno se smješka Kolobarić kojem će dogovorena suradnje sa Sci-MUscleom zasigurno pomoći u budućim pripremama.

"Kad govorimo o treningu i mišićnim skupinama, najviše volim raditi noge", kaže Kobac koji je s čitateljima Fight Sitea podijelio svoj trening nogu:

  • Čučanj 5 serija, 15,12,10,8,8 ponavljanja
  • Press mašina 4 serije, 8-10 ponavljanja
  • Nožna ekstenzija 4 serije, 8-10 ponavljanja
  • Nožni pregib 5 serija, 15,12,10,8,8 ponavljanja
  • Mrtvo dizanje na ravne noge, 4 serije, 10-12 ponavljanja

I što dalje?

"Ako sve bude po planu, nakon dogovorene suradnje sa Sci-Muscleom imam značajno bolju startnu poziciju za napredak. Naime, radi se o izvrsnoj paleti proizvoda, ali i timu koji svakome od nas daje maksimalnu p0odršku i motivaciju.

Plan za naredne mjesece je još poraditi na mišićnoj masi i bito još bolji na sljedećim natjecanjima. Želja je do kraja godine raditi kvalitetno, a onda sljedeće proljeće izaći na što veći broj natjecanja", kaže Kobac kojem želimo dobrodošlicu u Sci-Muscle tim!

Ukoliko imate neka pitanja vezana uz rekreativno ili natjecateljsko bavljenje bodybuildingom, Miroslava Kolobarića slobodno kontaktirajte preko društvenih mreža.

Miroslav Kolobarić – rezultati:

2006.
– Brod Open – 3. mjesto do 90 kg
– Sisak Open – 2. mjesto preko 90 kg
– Mediteransko prvenstvo – 7. mjesto preko 90 kg

2008.
– Prvenstvo Hrvatske – 3. mjesto do 90 kg
– Sisak Open – 2. mjesto do 90 kg
– Scitec Open – 5. mjesto preko 85 kg
– Beograd Open – 4. mjesto do 90 kg

2010.
– Križ open – 1. mjesto do 90 kg
– Bihać open – 1. mjesto do 90 kg
– Prvenstvo Hrvatske – 1. mjesto do 90 kg

2013.
– Prvenstvo Hrvatske – 1. mjesto do 90 kg
– Bihać Open – 1. mjesto do 90 kg
– Titan Fest Bjelovar – 1. mjesto do 90 kg+

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI