Marko Barić – 3 dana prije Državnog prvenstva:Ne zamaram se konkurencijom!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 25.04.2013 10:35h Autor:

Marko Barić - 3 days out!

Samo tri dana prije Državnog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu koje će se u subotu održati u Zadru, razgovarali smo s našim classic bodybuilding natjecateljem Markom Barićem o zadnjim danima priprema, trenutnoj formi te nastavku priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 1. do 6. svibnja održati u španjolskoj Santa Susanni gdje će se Marko natjecati u juniorskoj konkurenciji.

Još 3 dana do natjecanja, kakvi su treninzi u zadnja 3 dana i kakva je prehrana?

"Treniram dva puta dnevno trenutno s time da jedan trening traje oko sat i pol, a drugi dva sata. U ovoj fazi radim dosta lagane treninge kako bih ispraznio glikogen i što bolje se napunio kvalitetnim ugljikohidratima prije izlaska na binu. Prehrana je do danas, zadnjih dana, bila samo meso i povrće, a zadnja dva dana (od danas) krećem s punjenjem, gdje ću jesti rižu, krumpir, banane…"

Koliko si zadovoljan formom?

"Formom sam poprilično zadovoljan, sve je to puno bolje nego prošle godine jer više i bolje poznajem svoje tijelo, ali naravno uvijek može više i bolje. Mlad sam, imam puno prostora za napredak i smatram da ubuduće mogu samo još više napredovati, pogotovo kada postignem onu mišićnu zrelost koja dolazi sa stažom i godinama."

Sad je period punjenja i pražnjenja, što to točno znači? Kako bi to objasnio laicima?

"Na pražnjenju se prazni glikogen i čisti tijelo te se pije puno vode i jede jako malo ugljikohidrata, a na punjenju je stvar upravo suprotna, cilj je izbaciti svu vodu iz tijela, biti što "tvrđi" i "suši", te se dobro napuniti kako bi mišić bio tvrd i pun što dodatno poboljšava estetiku mišića."

Odmah nakon Državnog, ideš na Europsko prvenstvo. Kakvu konkurenciju očekuješ među juniorima. Kakav je raspored nakon subotnjeg natjecanja?

"Iskreno, ne zamaram se konkurencijom, ali očekujem dobar plasman jer smatram da sam došao do te razine da mogu parirati svima na tako velikom natjecanju. Nakon subotnjeg natjecanja odmah krećem sa pražnjenjem jer mi je prvi izlazak odnosno polufinale na Europskom prvenstvu već u četvrtak."

Hoćeš li imati ijedan dan pauze između Državnog i Europskog prvenstva?

"Neću imati ni sata pauze, ali zato nakon što se vratim s Europskog uzimam zasluženi odmor s medaljom oko vrata, naravno."

Na kraju, čega si se najviše zaželio u ovom periodu teških priprema i odricanja?

"Najviše sam se trenutno zaželio teških treninga i naravno hrane. No, sada slijedi ovaj ključni dio tako da o tome trenutno ni ne razmišljam", zaključio je za Fight Site Marko Barić.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI