Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ljudska zastava – vježba za prave frajere | Fight Site

Ljudska zastava – vježba za prave frajere

FitnessIZDVOJENA VIJEST 27.09.2012 11:26h Autor:

Petar Bruno Basić izvodi ljudsku zastavu

Znate li što je ljudska zastava ili "human-flag"? Radi se o atraktivnoj, ali vrlo zahtjevnoj vježbi na koju padaju komadi, a za čiju realizaciju morate imati superjake mišiće ruku, leđa i trbuha.

Da nam iz prve ruke pojasni kako se izvodi human-flag pitali smo "hrvatskog human-flag gurua", Petra Bruna Basića, člana zagrebačke street workout ekipe "Svetice Workout".

"Idealna ljudska zastava je ona gdje je tijelo vježbača vodoravno s podom, držeći se rukama za okomitu šipku. Pritom obje ruke moraju biti potpuno ispružene, dakle laktovi moraju biti ravni. Također, noge moraju biti spojene i potpuno ispružene. Cijelo tijelo mora biti u jednoj ravnini", objašnjava Basić za Fight Site.

Želite moći izvesti ljudsku zastavu? Odakle početi? "Puno je predvježbi za izvesti zastavu. U početku su to vježbe poput bočnih trbušnjaka i podizanja nogu s poda, a kasnije poluzastava (zastava sa skvrčenim nogama), zatim zastava s lakšim hvatovima itd.", objašnjava Basić.

Državno prvenstvo u Street Workoutu 29. rujna na Jarunu

S obzirom da vam za izvođenje ovoga elementa ne treba ništa osim vlastite snage i jedne okomite štange, moguće ju je izvesti, primjerice, na svakoj autobusnoj stanici. Ako želite pažnju, ovo je puno pogodak! "Ljudska zastava je jako atraktivna i uvijek mami poglede. No, nakon toga se pokaže i ljudska brzopletost pa svi odmah požele i sami to izvesti. No, nije to baš tako jednostavno već prije toga trebate odraditi puno posla!", kroz smijeh je za Fight Site rekao Petar Bruno Basić.

Ukoliko želite vidjeti kako uživo izgleda izvedba savršene ljudske zastave, u subotu 29. rujna u 12 sati dođite na Jarun gdje će se održati Državno prvenstvo u Street Workoutu. Cijelo natjecanje je humanitarnog karaktera, a vježbači se ne bore za bodove, nego za kune koje će biti uplaćene na račun udruge ”Veliko srce malom srcu” koja se bori za bolji život djece rođene sa srčanim greškama.

Zorana Jagodić
zorana.jagodic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI