Ljeto je stiglo: Vitaminizirajte se uz Natrolove suplemente!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 17.06.2013 16:17h Autor:

Natrol

Ljeto je pred vratima, a po temperaturi je već stiglo. Pripremite svoje tijelo za ljetne vrućine. Da biste izdržali ljetne temperature i promjene koje organizam doživljava, važno je da organizam nahraniti potrebnim vitaminima i mineralima i pripremiti ga za dolazeće vrućine.

Zimi su temperature niske, tijelo troši više energije u procesima termoregulacije, prehrana je jednolična, zalihe određenih vitamina i minerala su se ispraznile. Često se kao posljedica toga pojavljuje pojačan umor, bezvoljnost, pospanost, promjene raspoloženja, promjene na koži i sl.

Nagli skok i veće temperature djeluju vazodilatatorno, tj. krvne žile se šire, pa su posebno osjetljive osobe koje imaju problema s regulacijom krvnog tlaka ili s promjenama na krvnim žilama, odnosno koje imaju aterosklerozu.

Prehrana treba sadržavati što više povrća i voća (sadrže celulozu i vlakna). Od povrća se savjetuje zeleno lisnato i glavičasto povrće.

Zeleno lisnato povrće bogato je vitaminima i mineralima (C vitaminom, beta karotenom, vitaminima B skupine te mineralima: K, Ca, P, S i Mg. Magnezij je antioksidans, pomaže jetrenim enzimima u uklanjanju otrova, važan je za glatku muskulaturu krvnih žila i srca, pomaže u borbi protiv depresije i umora. Isto tako magnezij pomaže boljoj regulaciji dijabetesa (povećava propusnost stanične opne za glukozu).

Stoga se savjetuje povrće: kupus, kelj, kelj pupčar, blitva, špinat, matovilac, zelena salata, cvjetača, brokula, mladi luk.

S obzirom da većina vas neredovito jede te nema dovoljno zastupljene namirnice bogate vitaminima i mineralima savjetujemo vam da prehranu nadopunite Natrolovim suplementima. Izdvajamo Natrolov My Favorite Multiple® Energizer, potentnu količinu 23 vitamina i minerala, Natrol JuiceFestive vitamine i minerale ili Natrol Easy-C™, tri nove formule esterificiranog vitamina C. Cijelu Natrolovu ponudu pogledajte OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI