Kazein protein – za miran san MMA borca

Fitness 13.01.2013 14:20h Autor:

Proteini u prahu

Sam trening bez kvalitetne i pravilno raspoređene prehrane donijet će znatno manje rezultata. Upravo stoga, za svakog je borca važno da, u odnosu na treninge i vrijeme provedeno u spavanju, uskladi i prehranu kako bi njome priskrbio najbolje za svoj organizam.

Koliko god se ističe važnost doručka, ne treba smetnuti s uma ni važnost posljednjeg obroka u danu jer nakon njega organizam neće dobiti nikakvu hranu narednih 7-8 sati, ovisno o tome koliko spavate. Ono što je nužno izbjeći u ovom slučaju je stanje katabolizma, razgradnje mišića do kojeg dolazi ako posljednji obrok nije prilagođen potrebama organizma.

Dakle, mišićima je tijekom sna potrebna sporo razgradiva bjelančevina koja će kroz duži period moći opskrbljivati hranom i na taj način spriječiti katabolizam. Rješenje je kazein, protein iz mlijeka čija razgradnja traje i do 7 sati nakon konzumacije.

Kazein protein omogućava vrhunski rast mišića, koji je optimalan za oporavak, veličinu i dobitak snage. To je naročito važno nakon intenzivnog treninga, kada je vašim mišićima najpotrebniji. Protein kazein ima snažan učinak u sprječavanju razgradnje proteina, što ga čini važnim proteinom za rast i razvoj mišića.

Ako kazein ne unosite u obliku suplementa, vaš idealan večernji obrok je svježi / posni sir u kombinaciji s orašastim plodovima, lanenim ili maslinovim uljem.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI