Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kava je out! Probudite se guaranom! | Fight Site

Kava je out! Probudite se guaranom!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 04.02.2013 15:54h Autor:

Natrol Guarana

Osjećate se umorno, pospano, imate problema s koncentracijom? Guarana je vaš spas!

Guarana je nisko drvo, iz porodice Sapindaceae, koje raste u šumama Venecuele i sjevernog Brazila. Stoljećima se uzima kao prirodan izvor energije, a zapadnoj je civilizaciji poznata od 17. stoljeća. Plod je jarko crvena bobica s crnom sjemenkom čiji sastojci stimuliraju središnji živčani sustav te posjeduju termogeno i diuretsko djelovanje.

Sjemenke guarane bogate su kofeinom čiji sadržaj može biti od 4 do 8%, što je više no u zrnu kave koje tipično sadrži 1 do 2,5% kofeina. Bez obzira na veliki postotak kofeina Guarana ne izaziva nervozu i nesanicu u mjeri u kojoj to čini kofein iz kave budući da se postupno apsorbira u organizam. Uz kofein, sjemenke sadrže i tanine, alkaloide, teofilin i teobromin.

Guarana ima reputaciju biljke koja stimulira i povećava budnost, mentalni fokus, uklanja umor i povećava psihičku i fizičku izdržljivost. Upravo ove karakteristike učinile su je popularnim sastojkom mnogih osvježavajućih napitaka i tableta koje su prihvatili studenti za vrijeme ispita. Blago podiže raspoloženje pa je moguće da koristi u slučajevima depresije. Djeluje kao blagi diuretik te se iz tog razloga koristi i u nekim sredstvima koja pomažu gubitak težine.

Guaranu ne bi trebale uzimati osobe osjetljive na kofein ili ksantine. Osobe s dijagnosticiranim bolestima srca, povišenim krvnim tlakom, nesanicom i oboljenjima bubrega također bi je trebale izbjegavati. Nikako se ne smije uzimati s MAO-inhibitorima.

Natrol® Guarana sadrži 200mg standardiziranog ekstrakta (DER=4:1) sjemenki guarane, a dostupna je u Fight Stuffu.

Zorana Jagodić
zorana.jagodic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI