Kako jede i trenira Superman? (VIDEO)

FitnessIZDVOJENA VIJEST 12.07.2013 16:16h Autor:

Superman

Jeste li gledali film "Čovjek od čelika"? Superman je mnogima, i prije 20 godina i danas bio uzor u snazi i izdržljivosti. No, ne brinite, on nije rođen takav. Takav je postao treningom i pravilnom prehranom.

Supermana u najnovijem filmu glumi Henry Cavill s kojim je fizičke pripreme za ulogu odradio vrhunski trener Mark Twight koji je pripremao glumce za zahtjevne uloge u više od 40 akcijskih filmova.

"Prvo smo sredili prehranu. Jer, bez sređene i prilagođene prehrane, trening nema previše smisla. Računica je jednostavna, ukoliko netko vježba 5 dana u tjednu po dva sata, preostaje mu još 158 sati da usere sve dobro što je na treningu napravio", kaže Twight.

Kad se govori o suplementima, Cavillov trener nije od onih koji klijenta zatrpa suplementima i na taj način samo – opelješi. "Preporuka je bila samo unositi multivitamine, esencijalne masne kiseline i magnezij. Izbjegavali smo pre-workoute jer je treninge radio u poslijepodnevnim ili večernjim satima, a uz ovu vrstu suplemenata teško bi zasspao kad je trebalo", objašnjava Twight.

"S obzirom da je trebao nabacini masu, nakon treninga je pio proteinske shakeove s udjelom ugljikohidrata, ali i kokosovo mlijeko, jogurte i voće.", kaže Twight.

"Prva i najvažnija stvar u treningu je glava. Transformaciju možete napraviti samo ako to možete napraviti u glavi", objašnjava trener.

Ovo su vježbe koje je novi Superman radio na svojim treninzima:

1. Duboki čučanj s utegom (goblet squat)

2. Kettlebell Swing 

3. Squat Thrust

4. Jumping Jacks

Vježbe se rade naizmjence, bez pauza, u 5 krugova. Svaku vježbu u krugu se radi u 25 ponavljanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI