Hladni “snack” za zdravi tulum

Fitness 18.11.2015 09:56h Autor:

Ilustracija

Trebate  pristojnu dočekušu za ekipicu koja bira što jede? U obzir ne dolaze kupovne kalorije u šuškavim vrećicama, ali ni domaće ugljikohidratne radinosti? Evo rješenja!

Paprike rog se trenutno mogu naći u većini prodavaonica, a ako ih možete nabaviti od nekog real-time seljaka s crnim ispod noktiju, odaberite njega.

Prepolovite ih i očistite od sjemenki i peteljki. Zatim ih prepecite na tavi, roštilju (najfinija opcija) ili brzom pekaču. Malkice posolite i servirajte na različite načine! Koristite ih umjesto kruha ili krekera. Možete ih poslužiti kao cijele polovice ili ih nasjeckati na manje komadiće u zamjenu za kanape. Paprike sa slike su  servirane s ovčjim sirom i ploškicom sušene govedine. Odlično se slažu i sa svježim sirom, maslinama ili kaparima.

Vjerovali ili ne, odlične su kad se namažu kikiriki maslacem. Sa žlicom vrhnja i nasjeckanim peršinom i češnjakom dati ćete im pomalo mediteranski štih, a poslažete li na njih Camembert dok su još tople i dodate listić sušenog lososa, dobit ćete vrhunsku delikatesu!

Kad gosti u tren oka smlate sve paprike,onda se zaletite do trgovine po krekere!

Maja Čavka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI