Eva Rusan i Marko Barić lako do pobjeda u Zadru (FOTO)

FitnessIZDVOJENA VIJEST 28.04.2013 20:09h Autor:

Eva Rusan i Marko Barić

"Veni, vidi, vici", kratko bi se mogao opisati pohod naše bodyfitness natjecateljice Eve Rusan i juniorskog bodybuilding natjecatelja Marka Barića na Državnom prvenstvu u fitnessu i bodybuildingu koji se u subotu održao u Zadru!

Već na vaganju konkurentima je bilo jasno da su Eva i Marko u Zadar došli po pehar te da će svaki drugačiji rezultat biti pravo iznenađenje. Rusan je u finalu planove željela pomesti Sandra Grgec, no Eva je ipak dominirala i titula državne prvakinje u bodyfitnessu u niskoj kategoriji bila je njezina.

Istovremeno, u visokoj kategoriji je titulu odnijela Vanja Sajko koja je prije samo tjedan dana pobijedila i na Srbija Open natjecanju u Beogradu. Borba između Sajko i Rusan za titulu apsolutne prvakinje u bodyfitnessu ipak je trajala kratko. suci su vrlo brzo donijeli odluku u koriste Eve Rusan koja se u Zagreb vratila sa samo jednim problemom: Treba kupiti novu policu za pehare!

"Što reći osim Veliko hvala mom dečku Antoniju Furiću na neizmjernoj podršci i požrtvovnosti, Mariju Jarnečiću na ogromnoj pomoći oko priprema, mom sponzoru Sci-Mucleu, bez kojih ne bih uspjela izgurati ove teške pripreme te svim navijačima koji su me popratili….. Od  srca Vam hvala! :)

Ovim putem bih htjela čestitati svim natjecateljima na njihovim plasmanima jer mnogima nisam jučer stigla to učiniti s obzirom da su me odmah nakon bine odvukli na doping kontrolu.

Odmora nema, vrijeme je da se stisne ovaj tjedan pa da probamo ponoviti jučerašnji rezultat i na Europskom prvenstvu za 6 dana…Odoh sada opaliti po nogama", izjavila je Eva Rusan dan nakon osvajanja titule državne prvakinje u bodyfitness niskoj kategoriji te potom i titule apsolutne prvakinje u bodyfitness kategoriji.

Mačji kašalj

Juniorska kategorija ipak je za Marka Barića bila, reklo bi se, mačji kašalj. Čim se Marko popeo na binu, znalo se da je konkurencija na pozornici samo da bi se dogovorili oko ostalih pozicija nakon prve. Čestitamo Marku Bariću na dominantnom nastupu i superiornoj pobjedi!

"3 natjecanja, 3 zlata, rekao bih dobar početak i nastavak karijere. Čestitke svima na osvojenim rezultatima, natjecanje je bilo odlično te je također bilo lijepo otputovati malo do Zadra i natrag. :) Ove godine smo imali i malo iznenađenje, odnosno navratila nam je anti doping agencija, čijem sam testiranju bio podložen kao prvak u svojoj kategoriji, te da ušutkam zle ljude i jezike prolaz na testovima nije bio ni najmanje sporan. ;) A sada ću malo odspavati i odmah kreće posljednja faza priprema za Europsko. Putujemo u utorak, prvi izlazak na binu je u četvrtak, te treba stisnuti da se i vratimo s nekom medaljom! :) Hvala svima na podršci!", prva je kratka izjava Marka Barića nakon osvajanja titule juniorskog prvaka u Zadru.

Iznenađenje za mnoge a koje je kod nekih i izazvalo ljutnju je bila posjeta ekipe za doping kontrolu. I dok su neki ovu novost interpretirali kao način da se potkopa ovaj sport, sportaši su bez pogovora obavili testiranja i na taj način, kako i Barić kaže "ušutkali zle jezike!"

Pobjednici kategorija:

JUNIORI – MARKO BARIĆ
SENIORI DO 80KG – ROBERT HORVAT
SENIORI DO 90KG – MIROSLAV KOLOBARIĆ
SENIORI PREKO 90KG – IVAN ANDAČIĆ
ŽENSKI BODYFITNESS NISKA – EVA RUSAN
ŽENSKI BODYFITNESS VISOKA – VANJA SAJKO
BIKINI – DORA ADANIĆ
ATHLETIC FITNESS NISKA – IVICA VRANKO
ATHLETIC FITNESS VISOKA –  VLADIMIR CRNEČKI
CLASSIC BODYBUILDING NISKA -SLAVEN PETROVIĆ
CLASSIC BODYBUILDING SREDNJA – MARKO PETRIČEVIĆ
CLASSIC BODYBUILDING VISOKA – MARIJAN MESEC
PHYSIQUE – MARTIN ANDRIJAŠEVIĆ

 

Apsolutne kategorije:

SENIORI BODYBUILDING – ROBERT HORVAT
CLASSIC BODYBUILDING – MARIJAN MESEC
ŽENSKI BODYFITNESS – EVA RUSAN
ATHLETIC FITNESS – VLADIMIR CRNEČKI

Zorana Jagodić
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI