Želite mišiće? Kreatin je rješenje za vas!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 01.01.2013 17:29h Autor:

MRI Anabolic Switch

Vjerojatno je podjednak broj onih koji imaju problema s prekomjernom tjelesnom težinom kao i onih koji nikako ne mogu doseći željenu kilažu. No, zbog ideala ljepote koji stižu sa naslovnica časopisa, o ovima mršavima se zaista vrlo rijetko govori.

Ipak, znatan je broj ljudi koji su premršavi za svoju težinu te muke muče s pokušajima da nabiju malo mišićne mase. Ako se prepoznajete u ovoj skupini, onda je kreatin pravo rješenje za vas.

"Želim dobiti mišićne mase jer sam premršav i odjeća na meni izgleda kao na vješalici", problem je s kojim se suočavaju mnogi. No, postoji rješenje. Čak i ako ste genetski predisponirai da budete mršavi, možete povećati mišićnu masu radom na snazi i izdržljivosti te primjerenom prehranom. Usto, ako se odlučite uzimati i neki od suplemenata koji će ubrzati vaš mišićni rast onda je kreatin ono što vam preporučamo.

Kreatin koriste mnogi vježbači (pritom ne mislimo isključivo na bodybuildere) koji žele povećati intenzitet treninga, pojačati snagu, imati puniji izgled mišića, povećati mišićnu masi u ubrzati proces mišićnog oporavka nakon treninga. U ponudi Fight Stuffa je Anabolic Switch, kreatin američkoh proizvođača MRI-ja. 

Naravno, uvijek će postojati skupina onih koji će kreatin povezivati s nedozvoljenim supstancama, ali brojne studije koje su rađene na tu temu nisu uspjele dokazati da konzumacija kreatina izaziva bilo kakve ozbiljnije posljedice. Neki u početku osjećaju manje želučane ili probavne probleme, ali i i se problemi mogu spriječiti smanjivanjem doze unosa kreatina.

Ono što je najvažnije, čak i ako uzimate kreatin da povećate mišićnu masu, morate imati uravnoteženu i osmišljenu prehranu te tijelu morate davati dovoljno vremena za oporavak i odmor. Zapamtite, ako samo uzimate kreatin i ne jedete dovoljne količine proteina, sav vam je trud uzaludan!

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI