Ekspresno povećajte mišićnu masu uz Metabolon!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 02.06.2015 15:04h Autor:

Metabolon

Rijetko koji suplement u zadnje je vrijeme izazvao više interesa među sportašima kao Metabolon. Njegova upotreba je primjenjiva na sve sportove, te nije, što se pogrešno smatra ograničena na bodybuilding. Sportaši koji ga koriste zamjećuju značajan napredak u masi i snazi te čistoći mišićnoga tkiva.

Metabolon je jedini proizvod u sportskoj suplementaciji koji priznaje industrija AAS kao siguran i efikasan produkt. Pored anaboličkog efekta kojeg ima, njegova druga funkcija je i antikatabolička.

Jedan gram metabolona se proizvodi esterifikacijom 30 grama leucina, dakle da bi se proizvelo 500 grama metabolona potrebno je obraditi oko 15 kilograma leucina. Istraživanja koja su rađena s ovim proizvodom je na bazi korištenja 3 x 1500mg dnevno. Rezultat je bio pozitivan, kontrolne grupe su zaista postigle povećanje čiste mišićne mase za 30% u periodu od 90 dana.

Napominjemo da je test rađen na grupama starosne dobi od 60 – 70 godina. Ovo je interesantno posebno iz tog razloga jer su u pitanju bile starije osobe kod kojih je apsolutno prestao bilo kakav mišićni razvoj te je uznapredovala mišićna atrofija.

Znanstvenici su upravo iz tog razloga test vršili na ovakvim osobama, a na njihovo ogromno iznenađenje ove osobe su nakon završenog testa postigle zapanjujuće rezultate u pogledu povećanja mišićne mase i snage. Metabolon je upravo ono što koriste Olimpijci širom svijeta, jak anabolik i antikatabolik, a uz to legalan i dozvoljen u profesionalnom sportu.

Riječ METABOLON je stručni naziv i označava metabolički put tzv. METABOLON kojim metabolička komponenta prelazi direktno u stanicu mišića bez ikakvih posrednika. Proces METABOLON je biosinteza proteina gdje metabolička komponenta prelazi direktno u stanicu mišića stvarajući peptidne lance proteina u mišićima koji uvećavaju mišićno tkivo.

Metabolička komponenta METABOLON-a je metabolit Leucina.

Razlika između AAS (steroida) i Metabolona je u tome što su AAS umjetne tvari koje u organizmu imitiraju METABOLON na umjetan način i stvaraju umjetnu biosintezu proteina, dok je METABOLON prirodna tvar dobivena prirodnim putem od prirodne materije (L-Leucin) i stvara i ubrzava prirodni proces u mišiću:

povećava sintezu proteina u mišiću za 300%
povećava čistu mišićnu masu
stvara nova mišićna vlakna
sprečava mišićni katabolizam
pospješuje spaljivanje masnih naslaga

Sci-Muscle Metabolon jedan je od najprodavanijih suplemenata u Fight Stuffu. Dodatne informacije o Metabolonu i narudžbu možete izvršiti OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI