Ekskluzivno – Dan Hill: Dosta mi je bodybuildinga i stresa s hranom, prelazim u MMA!

FitnessIZDVOJENA VIJEST 21.11.2012 13:44h Autor:

Dan Hill (Foto: Mike Siren)

Vijest koja je prije nekoliko dana odjeknula bodybuilding krugovima jest umirovljenje njemačkog pro natjecatelja, Daniela Hilla. No, ono što je još više iznenadilo jest Danova odluka da se počne baviti MMA-om!

"Nakon pet godina na profesionalnoj bodybuilding sceni, najavljujem da prelazim u MMA. Pripremam se za prvu borbu koja će se dogoditi 2013. godine.", napisao je Hill na svojoj službenoj stranici.

Naravno, ova je vijest izazvala mnoge komentare, od onoga da je to dobra odluka za Nijemca, do onih koji ističu da će Hill u MMA-u moći dokazati svoju snagu. Razloge svojeg prelaska u MMA i napuštanja bodybuildinga, Daniel Hill objasnio je ekskluzivno za Fight Site.

"Nakon 12 godina dizanja utega po teretanama diljem svijeta, pet godina profesionalne IFBB karijere te putovanja, mislim da više nemam što iskusiti u bodybuildingu. Srećom, tijekom karijere su mi se otvorila mnoga vrata, među kojima je i preseljenje u Las Vegas gdje sam pronašao odlične trenere i uvjete za MMA treninge.", objašnjava Dan Hill razloge odlaska iz bodybuildinga.

"Treniram triput na dan. Ujutro odradim kardio trening i istezanje, tijekom dana radim Jiu Jitsu trening s Davidom Howardom ili Sidneyem Silvom i navečer radim kickboxing trening s Deweyjem Cooperom i Robertom Navoneom.", navodi Hill čiju prvu borbu možemo očekivati na proljeće 2013. godine.

Što je Dana najviše privuklo u MMA? "Oduševio me osjećaj da sam tek kroz ovaj sport dobio osjećaj da sam pravi sportaš, ali i lepeza različitih treninga koje odrađujem svakodnevno. Zasigurno mi nikad trening neće biti dosadan. Usto, budući da sam toliko dugo živio kao bodybuilder, olakšavajuća je činjenica da nema više onog stresa vezanog uz prehranu. I dalje pazim što jedem, ali sad više ne strahujem da ću pokvariti formu ako jedan obrok pojedem kasnije od zacrtanog plana", zaključio je za Fight Site Daniel Hill.

Daniel Hill je rođen 1986. godine u Frankfurtu, a već 2010. godine, sa samo 24 godine, nastupio je na prvom IFBB Pro natjecanju. Bodybuildingom se počeo baviti sa 14 godina i mnogi su ga proglašavali jednim od najperspektivnijih Europljana u profesionalnom bodybuildingu. Već sa 18 godina Hill je postao juniorski prvak Njemačke, a dvije godine kasnije osvojio je njemačko državno prvenstvo. Nakon pobjede na juniorskom svjetskom prvenstvu (2007) donio je odluku o prelasku u Pro bodybuilding čime je postao najmlađi profesionalni bodybuilder.

Razgovarala: Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI