Dexter Jackson, nakon Arnold Classica, pokorio i Australiju!

Fitness 10.03.2013 00:38h Autor:

Dexter Jackson

Samo tjedan dana nakon što je Ohiou pobijedio na Arnold Classicsu, 43-godišnji Dexter Jackson potvrdio je svoju dominaciju svijetom bodybuildinga i osvojio i titulu na IFBB Australian Grand Prix.

Ovom pobjedom, Dexter "The Blade" je osvojio četvrtu titulu na najvećem PRO bodybuilding natjecanju u Australiji čime je izjednačio broj pobjeda na tom natjecanju s dosadašnjim rekorderom Chrisom Cormierom. Prije tjedan dana, Jackson je osvojio i četvrtu titulu na Arnold Classicu te se izjednačio u broju pobjeda s Flexom Wheelerom. Dexter je dosad u Australiji pobjeđivao 2004, 2007 i 2008. godine.

Drugo mjesto je u Australiji osvojio 46-godišnji Toney "X-Man" Freeman koji je ovaj vikend zamijenio mjesto s Arnolda s trećeplasiranim Benom Pakulskim. Pakulski je na Arnoldu bio bolji od Freemana i završio na drugom mjestu. Za Freemana je ovo najbolji plasman u Australiji nakon što je 2008. godine bio četvrti i 2009. treći.

Jackson i Freeman svojim su nastupima na posljednja dva natjecanja pokazali da su u njihovom slučaju godine samo broj. Naime, u posljednje dvije godine, Freeman se natjecao na nevjerojatnih 17 takmičenja. Jacksonove brojke još su impresivnije: U 2012. godini Dexter je bio 5. na IFBB Arnold Classicu, 4. na Olympiji, te potom prvi na Master Olympiji u prosincu, prvi na Arnold Classicu i prvi na IFBB Australia Pro Grand Prixu.

Osim po iznimnim rezultatima, Jackson i Freeman se od većine PRO bodybuildera razlikuju i po tome što su tijekom cijele karijere uspjeli izbjegavati ozljede. Naime, Freeman je prije 18 godina imao napuknuće prsnog mišića, ali mu ta ozljeda ni na koji način nije negativno utjecala na kasniju karijeru. Dexter je u posljednjih 12 godina natjecatelj s najstabilnijom formom i najmanjim oscilacijama. Naime, od 2001. godine kad je na Olympiji bio 8. Dexter nije imao na nekom natjecanju lošiji plasman od 6. mjesta. Dexter je očito pronašao savršen balans intenzivnog treninga i svjesnosti svojih mogućnosti bez opasnosti od ozljeda.

Rezultati IFBB Australia Pro Grand Prix:

  1. Dexter Jackson
  2. Toney Freeman
  3. Ed Nunn
  4. Johnnie Jackson
  5. Michael Kefalianos
  6. Ben Pakulski

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI