Dečki oprez! Loša hrana vam ubija spermu!

Fitness 07.12.2012 10:01h Autor:

Sperma

Dobro je poznata činjenica da lošom prehranom negativno utječete na svoje zdravlje, dugoročno si povećavate opasnost od niza bolesti, a prema studijama – loša prehrana utječe i na kvalitetu vaše sperme.

Naime, ne samo da se od loše hrane debljate i ugrožavate zdravlje već vas se i značajno smanjuje broj spermija. U studiji provedenoj pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, sudjelovali su muškarci koji su bili pacijenti klinike za neplodnost. U usporedbi onih sa zdravom (uravnoteženom) prehranom i onih koji su se većinom hranili fast foodom zamijećen je manjak od visokih 43% u količini sperme kod onih s boljom prehranom. Također, njihova je sperma za 38% bila sporija od pacijenata s uravnoteženom prehranom.

Istovremeno, muškarci koji su jeli hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, koju možete pronaći u ribi ili lanenim i chia sjemenkama, imali su viši postotak zdrave sperme od onih koji su imali prehranu manje bogatu ovim masnim kiselinama.

Omega-3 masne kiseline možete pronaći u našem Fight Stuffu po povoljnim cijenama.

U studiji provedenoj nad 10.000 volontera, potvrđen je manjak sperme kod muškaraca s prekomjernom težinom u usporedni s onima normalne (prosječne) tjelesne težine. Dodatno, 7% muškaraca s prekomjernom težinom je neplodno, u usporedni s 2,6 posto muškaraca normalne težine koji su neplodni.

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI