Bodybuilder Miroslav Kolobarić srušio powerlifting rekord u raw bench pressu

FitnessIZDVOJENA VIJEST 03.07.2013 16:13h Autor:

Miroslav Kolobarić Kobac

U Đurđevcu se 30. lipnja održalo Đurđevac Open natjecanje u Raw Bench Pressu. Među powerlifterima, snagu u potisku s klupe odlučio je isprobati i naš bodybuilding natjecatelj i član Sci-Muscle tima, Miroslav Kolobarić Kobac.

Što reći o ovom podhvatu, pripreme su trajale jako kratko, svega 3-4 tjedna. Pripreme sam započeo nakon dugog perioda dijete i treninga za bodybuilding natjecanja. Odluka o izlasku na ovo natjecanje došla je na nagovor prijatelja Srećka Martinića da se malo okušam i u bench pressu. Isprva sam se malo dvoumio jer su treninzi drugačiji i lako može doći do povrede, no na kraju sam odlučio pokušati.", kaže Kolobarić kojem je ovo prvo powerlifting natjecanje.

Na sam dan natjecanja imao sam problema s kilažom. Naime, odlučio sam nastupiti u kategoriji do 100 kilograma, a večer prije natjecanja sam imao 103,5kg. Prionuo sam na pražnjenje i gladovanje pa sam na vaganju u nedijelju u 11h sam imao 99,1.", prisjeća se Kolobarić koji dodaje da je tako nagli gubitakj više od četiri kilograma zacijelo utjecao i na manjak snage.

"Prije samog početka natjecanja svi smo morali prijaviti početnu kilažu dizanja. Samim pogledom na popis bilo mi je jasno da konkuriram za medalju.

171 kilogram je bio previše

Već nakon prvog dizanja sam si osigurao srebro, sa 155 kg podignutih. U sljedećem pokušaju sam stavio 165 kg koje sam također uspješno digao. U 3. seriji morao sam dići 171 kg da bih uzeo prvo mjesto u kategoriji. Naime, da sam podigao 170 kg kao prvoplasirani natjecatelj, pobjeda bi i dalje bila njegova jer je on bio nešto lakši od mene", prepričava Kolobarić borbu za prvo mjesto.

"Nažalost, taj kilogram iznad 170 kg je bio pretežak. Mislim da bih uspio podići 170,5 kg, što bi također osiguralo pobjedu, ali u tom trenu sam vjerovao da je i 171 kg dostižan. Ipak, jako sam zadovoljan rezultatom budući da je ovo moje prvo powerlifting natjecanje", sa zadovoljstvom kaže Miroslav.

"Osim srebrne medalje u kategoriji do 100 kilograma, oborio sam hrvatski rekord u submaster kategoriji s podignutih 165 kg. Bit će prilike da se dokažem ponovo, spremniji i jači.", odlična je najava sljedećih Kobčevih nastupa na powerlifting natjecanjima.

Na kraju intervjua za Fight Site, Kolobarić je poželio zahvaliti "svom sponzoru Sci-Muscleu bez kojeg ranije ne bih mogao ostvariti ove rezultate! Hvala na podršci i pomoći Zrinki, Furi, Pucku, Branimiru, Srećku, Ružici, Dejanu, Zorani, Evi, Marku, fitness clubu Mario i Play, gradu Pleternici i Požegi."

Fight Site želi sreću Miroslavu KOlobariću u sljedećim sportskim poduhvatima!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI