Tim Sylvia optužio Cro Copa da neće s njim u kavez: Glupost ili možda ne?!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 02.06.2011 07:50h Autor:

Cro Cop vs. Tim Syliva

UFC traži protivnika za posljednji Cro Copov meč u kavezu, a bivši prvak je opasno optužio našeg borca.

Tim Sylvia je na svom Twitteru doslovno ispalio:

“Cro Cop ne želi borbu sa mnom, traži lagan meč.”

Kada ovo pročitate, definitivno ostanete zbunjeni i pomislite pa Manijak već nekoliko godina nije u UFC-u. Posljednji dvoboj bivši prvak te organizacije u UFC-ovom kavezu je odradio u srpnju 2008, a od tada bilježi polovične rezultate u raznim slabijim promocijama.

Nakon nekoliko trenutaka zaprepaštenja, po glavi vam se počnu motati razni scenariji. Je li se Dana White sjetio Sylvie kao potencijalnog protivnika za Cro Copov oproštajni meč? Teško, no ipak nije nemoguće. Zašto? Odgovor je zapravo vrlo logičan…

Suprotstaviti Filipoviću nekoga iz njihove sadašnje teškaške ergele, koji je anonimniji, ali bolji od Sylvie, bio bi dvosjekli mač za UFC. Teško da bi meč protiv Beltrana, Brownea, Einema, Morecrafta, Mitrionea, Russowa…i sličnih, proizveo dovoljno halabuke za “posljednji Cro Copov meč u oktogonu”. Svi znamo da Mirko nije jeftin, a UFC itekako razmišlja o profitu i sigurno je da hrvatskom borcu planiraju suprotstaviti neko veliko ime koje će im donijeti dovoljnu prodaju PPV-a. Ako je Dana White već popustio Mirku i poštovat će ugovor, zašto onda od toga ne bi napravio veliku priču i zaradio nešto novca.

S druge strane, Cro Cop je odradio mečeve s nekoliko velikih imena u teškoj diviziji i uglavnom gubio (JDS, Kongo, Mir, Schaub). Oni s kojima još uvijek nije ulazio u kavez sada razmišljaju o tituli, a dvoboj protiv Filipovića im neće donijeti apsolutno ništa u tom pogledu, niti da uvjerljivo pobijede našeg borca. U tu kategoriju spadaju Nogueira, Carwin i ionako ozlijeđeni Lesnar. Kada podvučete crtu, na koncu vam ostane samo nekoliko potencijalnih protivnika za Cro Copa – Ben Rothwell, Roy Nelson, Mark Hunt i eventualno Stefan Struve. No, budimo realni…niti oni nisu prava imena kada je u pitanju zadnji Cro Copov meč u MMA karijeri. Hunt je na margini i američka publika se slabo sjeća njegovih sjajnih K-1 dana i bljeskova u MMA mečevima protiv Wanderleija, Fedora ili Cro Copa.  Nelson je upravo uvjerljivo poražen od Mira i razmišlja o prelasku u polutešku kategoriju, dok je Struve daleko najslabije ime od ove četvorke i teško bi zadovoljio kriterij “velikog protivnika” unatoč solidnim rezultatima. Kada tome dodate teški nokaut protiv Brownea u posljednjoj borbi, jasno vam je da niti on nije pravi izbor. Cro Cop se već jednom trebao boriti protiv Bena Rotwella i to u Australiji, početkom 2010. No, “veliki Ben” se razbolio i meč je propao u posljednji trenutak. Rothwell je nedavno najavio povratak u kolovozu nakon nekoliko težih ozljeda, a kao potencijalne protivnike je istaknuo Brendana Schauba ili Minotaura. No, UFC je upravo ovu dvojicu odlučio spariti u Rio de Janeiru, pa je sasvim jasno da Rothwell nema protivnika. Možda je upravo on čovjek koji bi mogao biti posljednji Cro Copov protivnik u UFC-u?

Kada se sve stavi na papir i još jednom pažljivo pogleda popis UFC-ovih teškaša, onda je sasvim jasno kako ideja o angažmanu Sylvie za Cro Copov posljednji meč i nije tako luda i besmislena. Sylvia je i dalje puno veće ime od svih ovih prije navedenih UFC-ovih boraca, a njegov dvoboj protiv Cro Copa bi sigurno proizveo mnogo halabuke i naravno prodao puno PPV-a.

Radi li se samo o plodu nečije mašte ili je Manijak zaista u ozbiljnim kombinacijama, vjerojatno ćemo saznati vrlo skoro…Ili možda nikada!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI