Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Svi oni koji misle da je meč Cro Crop Sefo bio namješten ne znaju ništa o kick boksu | Fight Site

Svi oni koji misle da je meč Cro Crop Sefo bio namješten ne znaju ništa o kick boksu

kolumne 12.03.2012 14:09h Autor:

Cro Cop Final Fight (Photo by Goran Kovačević - www.kovazg.com)

Ne znam stvarno kako uopće započeti ovaj komentar jer je on potpuno besmislen. Besmislen je za svakoga tko se imalo razumije u borilačke sportove i tko je ikada navukao rukavice ili izbliza pogledao neki pravi fajt.

Čim je Final Fight završio dobio sam nekoliko poruka od ljudi koji doduše nemaju veze sa sportom, no koji su me kao jednog od organizatora pitali da im onako, neslužbeno kažem “je li meč Cro Copa i Ray Sefa bio namješten?”. Ostao sam iskreno u čudu. Potpuno zaprepašten i zbunjen. Tko je tu lud? Kako netko normalan može nešto tako uopće pitati? Što im odgovoriti? Jesu li oni uopće gledali meč, a ako su ga gledali, razumiju li se imalo u kick boks?

Pustimo na stranu to što se radi o financijski zbrinutim ljudima (Mirko i Sefo) za pet života koji nikada ne bi kompromitirali svoju teško stečenu reputaciju namještanjima mečeva na kraju veličanstvenih karijera. Pustimo na stranu i to da bi se radilo o potpuno besmislenom potezu za nas organizatore koji bi mogao kompromitirati milijunski projekt kojim se pokušava povećati ionako velik ugled Fight Channela. Ma pustimo na stranu i činjenicu da su Cro Cop i Ray Sefo bili vrlo izdašno plaćeni za svoje nastupe kako bi dali upravo suprotno – sve od sebe i fanovima u Areni pružili dvoboj za pamćenje.

Ako sve ovo stavimo na stranu i samo pogledamo meč, onda je jasno da je Mirko u dva navrata doslovno spašavao živu glavu. Cro Cop je primio nekoliko strahovito teških udaraca, a dva ga je puta klinč spasio od sigurnog brojanja. Sefo je, pak, u više situacija bio na konopcima, a tek su ga nevjerojatna sposobnost apsorpcije udaraca i granitna brada spasile od Filipovićevih čistih pogodaka. Netko drugi bi sigurno legao i ne bi se više dizao. Za koga se onda namještalo? Za Cro Copa ili Ray Sefa, ako su obojica tijekom tri runde bili u velikim problemima?

Istina je vrlo jasna. Cro Cop i Sefo su pružili jednu jako dobru borbu, no u skladu sa svojim trenutačnim mogućnostima. Sefo je 40-godišnjak, a Cro Copu su prije dva mjeseca doslovce šarafima spajali biceps i kost. Mirku treba čestitati na taktički savršeno odrađenom poslu. Hrvatski je borac sjajno koristio klinč kako bi neutralizirao Sefove krošee i spriječio ga u povezivanju udaraca. Na koncu mu je, baš kao i njegovom protivniku, ponestalo snage za dovršenje posla. No, treba uzeti u obzir da je Mirko tek prije par tjedana počeo boksati i da je bilo očekivano da će ga dvoboj protiv 120 kilograma teškog protivnika sigurno dodatno iscrpiti.

Onima koji i dalje misle da je dvoboj između Cro Copa i Rayja Sefa bio namješten, savjetujem da sljedeći put (ako ga bude bilo) kupe kartu u prvom redu. Nakon što čuju i vide šake, krv i znoj, sigurno će promijeniti mišljenje…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI