Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sve prije Pacquiao vs. Mayweather jr.! | Fight Site

Sve prije Pacquiao vs. Mayweather jr.!

kolumne 16.11.2011 10:38h Autor:

Manny Pacquiao

Očekivano, ne stišavaju se komentari na meč Mannyja Pacquiaa i Juana Manuela Marqueza u Las Vegasu za naslov u velteru po WBO federaciji koji smo pratili proteklog vikenda.

I dok bi se velika većina onih koji su gledali borbu složila da je Meksikanac bio bolji od Filipinca suci su bili oni koji stvar nisu vidjeli na isti način. Čak je i većina američkih novina bila suglasna da su suci bili ili slijepi ili korumpirani, no na Pacquiaovu stranu ide Compubox statistika koja kaže da je Pacman pogađao Marqueza puno više – 176 prema 138, "powerpunches" 117-100 u korist Filipinca.

No, iako možda ima podršku brojeva, Pacquiao ju je izgubio od onih koji su uvijek bili na njegovoj strani.  Najomiljeniji boksač današnjice glasno je izviždan nakon objavljivanja sudačkih kartica po kojima je prvak obranio naslov većinskom odlukom 116-112, 115-113. 114-114.

Naravno uslijedile su lavine kritika na Pacquiaov račun, ali takve su stvari redovite u medijima i po forumima. U glavama nekih ljudi, kako u boksu tako i u MMA-u, bez obzira koliko dobar bio i što je ranije učinio, borac bi se automatski trebao povući nakon jednog poraza ili jedne loše večeri,  a  sve što je do tada napravio plod je slučajnosti ili nedoraslih protivnika.

Ako to ostavimo po strani jedino bitno pitanje je hoće li navijači vidjeti okršaj Pacquiaa i Mayweathera JR-a.?

Kako sada stvari stoje i dalje ne. Iako je možda sada idealan trenutak.  Marquez je pokazao već treći put da Pacman nije nepobjediv što bi moglo nagnati i Mayweathera, koji ga je izbjegavao kao što je izbjegavao i Miguela Cotta i Antonija Margarita, da prihvati borbu. Filipinac ima motiv pokazati da je zaista najbolji.

No sada kreće klasična boksačka priča.

Pacquiaov promotor Bob Arum najavljuje četvrti okršaj Filipinca i Marqueza. Pitanje je ako je Pacquiao već dvaput pobijedio što bi imao dokazati u novoj borbi? Ovo su jedva dočekali Mayweatherovi ljudi. Leonard Ellerbe, Mayweatherov savjetnik, za ESPN je izjavio: „Po mom mišljenju imamo tri kukavice: Boba Aruma, Freddieja Roacha i Mannyja Pacquiaa…trebalo bi svima biti jasno da njih nije briga što navijači žele, pogotovo zato što je Floyd spreman, voljan i sposoban boriti se s Pacquiaom već sada… cijelo vrijeme smo znali da neće doći do borbe…to je sramota“.

Naravno poštenje i  iskrenost ne stanuju u boksu. Mayweather je izbjegavao borbu i kad je Pacquiao pristajao na njegove zahtjeve on je postavljao nove. Sada su Arum i Freddie Roach svjesni da, ako bi Pacquiao bio teško poražen od Mayweathera, Pacquiaova era bila bi završena a time bi nestali i silni milijuni.

Mayweather je nedavno izjavio kako planira u ring u veljači 2012. a Arum sada želi Britanca Amira Khana kao sljedećeg Mayweatherova protivnika. Khana i Pacquiaa trenira Roach, a njih dvojica često zajedno odrađuju treninge i povremeno spariraju u Roachovu Wild Card Gymu u Los Angelesu.

Dakle umjesto dugoočekivanog dvoboja Manny Pacquiao – Floyd Mayweather boksački navijači mogli bi dobiti Meyweather – Khan i Pacquiao – Marquez IV. A to je ono što ne žele i zbog čega je ovaj sport u stalnom padu.

Kad smo kod toga, UFC-ov monopol nad slobodnom borbom iznjedrio je barem jednu dobru stvar – navijači zaista gledaju sudare najboljih. Ljubitelji slatke umjetnosti moraju se zadovoljiti onime što im bace s menadžersko-promotorskog stola.

Maroje Ivandić

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI