Stipi pobjeda Werduma ne odgovara: JDS i Arlovski izgledniji izazivači od “Vatrogasca”

kolumneIZDVOJENA VIJEST 14.06.2015 11:59h Autor:

Screenshot

Stipe Miočić se vrlo vjerojatno (pod)svjesno nadao da će Cain Velasquez noćas slaviti protiv Fabricija Werduma na UFC-u 188 i ujediniti pojaseve. Nažalost po njega dogodilo se upravo suprotno te je Brazilac novi "pravi" UFC prvak nakon spektakularnog scenarija koji smo vidjeli u Mexico Cityju.

Pričamo naravno o poziciji prvog izazivača u teškoj kategoriji o kojoj će vrlo skoro Dana White morati odlučiti. Da je kojim slučajem slavio Meksikanac, naš bi Miočić imao puno veće šanse ugurati se na tu poziciju, nego u slučaju pobjede Werduma. Razlog je logičan. Prvoplasirani izazivač po službenoj ljestvici je Junior Dos Santos, a s obzirom da se on već tri puta borio protiv Velasqueza, bilo bi prilično neizgledno da bi se UFC i četvrti put odlučio za istu opciju te bi Stipe vrlo vjerojatno dobio tu prednost. Jedini Miočićev konkurent za izazivačko mjesto osim JDS-a jest "uskrsnuli" Andrei Arlovski, no UFC nije imao previše razloga favorizirati "Pitbulla" prije Miočića u slučaju biranja Velasquezovog izazivača.

Situacija je sada potpuno drugačija pobjedom Werduma. Naime, Junior dos Santos je čovjek koji u listopadu 2008. nokautirao Fabricija Werduma na UFC-u 90 i tada mu "smjestio" otkaz iz elitne promocije. Osim toga, JDS je službeno ispred našeg Miočića na službenoj ljestvici pa se UFC neće libiti dati Brazilcu novu šansu.

Gotovo identična situacija je i s Andreijem Arlovskim koji je Brazilca također svladao u UFC-ovom okgotonu i to još na UFC-u 70 u travnju 2007. Dapače, to je bio Werdumov UFC debi u kojem je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Iako je Arlovski iza Stipe na ljestvici izazivača, svjetski MMA mediji špekuliraju da je zbog tima iz kojeg dolazi, pa i zbog povijesti s Werdumom, izgledniji izazivač od Miočića.

Neovisno o izgledima koji mu ne idu u prilog, Stipe i dalje nastavlja kampanju za mjesto prvog izazivača te se nada da će Dana White ipak njemu dati predost ispred već spomenutog dvojca. Nakon što je Werdum  noćas pobijedio Velasqueza, Miočić je na svom Facebooku napisao da "će trenirati jače nego ikada za meč protiv Brazilca", a objavio je i zanimljivu ilustraciju kojom se obraća direktno Werdumu.

"Werdum, bio si danas vatreno raspoložen, no ja sam vatrogasac i dolazim te ugasiti", poručio je Miočić.

Mi se ipak nadamo da će se čudo dogoditi i da će Stipe dobiti šansu protiv čovjeka koji je prvi svladao Fedora Emelianenka, a sada je i šokirao svijet slavljem protiv Caina Velasqueza.

Marko Petrak
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI