Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Schaub “deja vu”: Zašto su kladionice toliko potcijenile Cro Copa? | Fight Site

Schaub “deja vu”: Zašto su kladionice toliko potcijenile Cro Copa?

kolumneIZDVOJENA VIJEST 25.10.2011 11:51h Autor:

Mirko "Cro Cop" Filipović

Marko Petrak komentira kvote u kladionicama koje ne daju nikakve šanse Mirku Filipoviću u meču protiv Royja Nelsona.

Brendan Schaub je bio zaista golem favorit u očima svjetskih bookmakera uoči meča protiv hrvatskog policajca, Mirka Filipovića. Tada smo se iskreno čudili, a u nama su gotovo nadnaravno niski koeficijenti na Schauba izazivali gorčinu i bijes. Donedavni drugorazredni igrač američkog nogometa je favorit protiv čovjeka kojeg svijet prepoznaje kroz krilaticu “desna noga bolnica, lijeva grob”? Pa tko je tu lud? Da se netko nije najeo ludih gljiva? Je li netko možda slučajno zamijenio ova dva borca i Cro Copa nehotično proglasio “underdogom”? Ipak nije…

Ishod meča nam je zorno pokazao koliki smo emotivci kada je u pitanju Mirko Filipović. Schaub je s pravom bio favorit. Ne samo da je prilično brutalno nokautirao Cro Copa u trećoj rundi onom kontrom, nego je i ostatak borbe bio objektivno bolji. Nije to bila vrhunska predstava, niti meč od kojeg zastaje dah, no Amerikanac je pokazao da bookmakeri nisu bili u krivu. Dapače, bili su potpuno u pravu.

Cijeli ovaj gornji odlomak možemo kopirati i upotrijebiti  uoči UFC-a 137. Razlike su samo dvije: ne radi se Brendanu Schaubu, nego o Royju Nelsonu, a Cro Copov protivnik nije bivši igrač američkog nogometa, nego je samo pretil. Neki će reći da je ovo potcjenjivanje Nelsona, no istina je upravo suprotna – ovo je poziv na oprez svima onima koji zbog potpuno anti-atletskog izgleda ovog Amerikanca, ne cijene onoliko koliko bi trebali. Roy Nelson je vrhunski MMA udarač i odličan grappler, a bookmakeri ga vide kao velikog favorita u dvoboju s Cro Copom. Možemo opet protestirati koliko hoćemo i vjerojatno smo djelomično u pravu kada kažemo da Nelson ne bi trebao biti baš ovoliko favoriziran u meču s nekadašnjom Prideovom zvijezdom, no nokaut pobjede protiv Schauba i Struvea, te odličan otpor koji je pružio protiv Juniora dos Santosa, nas demantiraju. Cro Cop je upravo protiv Schauba teško nokautiran, a u dvoboju sa Dos Santosom je izgledao kao barem jednu klasu lošiji borac od svog suparnika. Nelson je unatoč porazu protiv Mira također rezultatski prošao bolje. Izgubio je odlukom sudaca, dok je Filipović pretrpio još jedan neugodan nokaut. Kada sve ovo stavite na papir, onda vam postaje malo jasnije zašto je koeficijent na Nelsona 1.30, a na Mirka 3.60.

Naravno, kada se navuku male rukavice i zaključa kavez, nitko više neće razmišljati o kladioničarskim kvotama, a svaki udarac jednog od boraca značit će i potencijalni kraj meča. Na Mirku je da podupre svoje najave o uskrsnuću starog Cro Copa iz groba i tako ujedno demantira bookmakere koji su ga potpuno otpisali i u ovom meču. Nelson je dostojan protivnik, no Filipović bi u pravom izdanju mogao iznenaditi. Ako Cro Cop impresivno odradi ovaj meč, tko zna, možda niti novi ugovor s UFC-om ne zvuči nemoguće. I zato WAR Cro Cop!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI