Riječ urednika – Dobrodošli na Fight Site!

kolumne 28.05.2011 08:58h Autor:

www.fightsite.hr

Riječ urednika,

Poštovani ljubitelji borilačkih sportova dobrodošli na Fight Site.

Borilački sportovi proteklih godina bilježe ogroman rast popularnosti, kako kod onih koji se njima bave amaterski ili profesionalno, tako i kod publike koja vjerno prati vijesti vezane uz njima omiljenu razonodu. Predvodnik je dakako MMA ili prevedeno mješovita borba, koja je prema mnogim statistikama najbrže rastući sport uopće na planetu. Ono što je UFC napravio posljednjih godina je ravno čudu pa, ne samo da su borbe u kavezu danas postale nešto uobičajeno, nego bi ih komotno mogli nazvati “main stream” sportom. Amerika je preuzela primat od Japana, no pošast koja se širi svijetom ubrzo će potpuno ovladati Europom, Azijom, Južnom Amerikom…na koncu i cijelom zemaljskom kuglom. Možda zvuči malo pretenciozno, ali nije potpuno nerealno predviđati da će za nekoliko godina borilačka scena biti uz bok trenutačno najvažnijim sportovima svijeta.

Hrvatska dakako nije iznimka. Dapače. Već duži niz godina smo predvodnici borilačke scene na jugoistočnom dijelu Europe. I danas imamo dva borca pod ugovorom UFC-a, mnogo talenta kada je u pitanju kick boks, ali i velike nade kako u amaterskom, tako i profesionalnom boksu. tae kwon doe je jedan od naših najuspješnijih sportova o čemu svjedoče i senzacionalni rezultati s nedavno završenog Svjetskog prvenstva. Amaterska borilačka scena raste neviđenom brzinom, a profesionalna nam daje nade da ćemo uskoro gledati nove Cro Copove, Mavroviće, Drviše, Pokrajce

Nažalost, hrvatski mediji, barem kada su u pitanju oni glavni, ne prate stvari na adekvatan način. Većina još uvijek piše o tamo nekim divljacima u kavezu kada misle na slobodnu borbu, a čak i najveći uspjesi u boksu, karateu, hrvanju, BJJ-u, tae kwon dou, skupljaju mrvice u medijskom prostoru.

Ideja Fight Sitea je to promijeniti. I to iz temelja. Mi želimo na kvalitetan i apsolutno profesionalan način pružiti našim čitateljima kompletnu sliku borilačke scene, kako strane, tako i domaće. Osim kao portal koje bi uskoro trebao postati osnovno informacijsko mjesto fanovima borilačkih sportova, Fight Site će biti i mjesto gdje ćete moći nabaviti opremu i prehranu najboljih svjetskih proizvođača. Informacija, multimedija, shop, community -  sve to na jednom mjestu i na najkvalitetniji mogući način.

Fight Site je okupio vrhunski tim iskusnih novinara koji dugo plivaju u borilačkim sportovima i oni su garancija našeg uspjeha. Veliku potporu ćemo imati i u borilačkoj televiziji Fight Channel koja uskoro starta na svim regionalnim kablovskim kanalima, a od 0-24 će biti ispunjena ekskluzivnim sadržajem najuglednijih svjetskih brandova. Naravno, za uspjeh ste nam potrebni i Vi – naši budući čitatelji. Pružite nam povjerenje i budite sigurni da ga nećemo iznevjeriti…

Glavni urednik – Marko Petrak

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI