Peroshu prst gore: “Neću stati, u 43. sam i idem po pojas!”

kolumneIZDVOJENA VIJEST 10.11.2014 13:44h Autor:

Anthony Perosh

Anthony Perosh, UFC borac hrvatske krvi, je proteklog vikenda na priredbi u svom Sydneyju ubilježio još jednu vrijednu pobjedu u elitnoj promociji. Velika je to stvar za borca u 43. godini koji i dalje ne posustaje nego se bori kvalitetnije nego ikada. Ovaj put je stradao Brazilac Guto Inocente i to na već prepoznatljiv način za "The Hyppoa" – gušenjem s leđa, odnosno "RNC-om". Tako je Australac u elitnoj promociji svladao već trojicu protivnika, a ako tome dodamo da je nokautirao Magalhaesa i Pennera, dolazimo do zaključka da je Perosh okrutan borac s ubilačkim instinktom vrijednim svake pažnje. Ovaj sjajni BJJ majstor zaista zaslužuje tonu poštovanja, pa čak i divljenja. Radi se o pravom sportašu koji bi trebao biti uzor svakome. Posebno impresionira njegova taktička pripremljenost koja je uvijek na najvišem mogućem nivou. Upravo tako Perosh "trančira" svoje žrtve te na kraju obično skine još jedan skalp.

Podsjetimo se kako je uopće sve krenulo… Njegova druga UFC avantura (prva je bila neuspješna 2006.) je krenula 2010. kad je uskočio u dvoboj s našim Mirkom "Cro Copom". Iako je u taj meč ušao kao zamjena (samo par dana ranije) te je bio potpuno nepripremljen, Perosh je uspio stići do druge runde i preživjeti okrutne Filipovićeve napade. Na kraju je ipak posrnuo… Sudac je prekinuo dvoboj zbog ogromne posjekotine koja je bila posljedica jednog Filipovićevog udarca laktom. UFC mu to nije previše zamjerio pa je na temelju te "usluge" i uskakanja u taj dvoboj zaradio UFC ugovor. A iskoristio ga je na najbolji mogući način… U narednih sedam dvoboja je ubilježio čak pet pobjeda i poraze samo od Ryana Jimma i Ryana Badera. Ako mu se ovaj prvi i može zamjeriti, ovaj od Badera je bila očekivana stvar jer se radi o protivniku iz samog vrha -93 kg kategorije.

Puno je bitnije naglasiti da je Perosh svih pet pobjeda ubilježio prekidom, a da su stradala i imena poput Diabatea, Magalhaesa ili sada Inocentea. U ovom trenutku njegov profesionalni score iznosi 15 pobjeda i osam poraza. Zanimljivo, do svih je pobjeda stigao prekidom te niti jedan njegov meč nije otišao do sudačke odluke kada je njemu bila dignuta ruka u zrak. Sve u svemu, "The Hippo" ne planira u penziju, a s obzirom na to kako kvalitetno i dobro izgleda u ovom trenutku, tko bi mu zamjerio želju da se još dugo bori među elitom. Australski mediji su ga nakon novog slavlja prozvali "domaćim herojem" te se i dalje o njemu pišu hvalospjevi.

"Od kada sam krenuo u profesionalni borilački sport, jedino što sam htio jest biti kompletan borac te na koncu postati najbolji. To je razlog zbog kojeg i dalje napredujem unatoč tome što sam u poznim godinama", izjavio je Perosh pred australskim novinarima odmah nakon meča.

Cilj mu nije skroman. Dapače…

"Oduvijek je cilj bio postati prvak. Vjerujte mi, neću stati dok ne stignem do tamo. Osjećam potporu svih fanova, osjećam da me nose. Pobjediti u Sydneyju je sjajan osjećaj, posebna stvar. Ovako nikada neću ostariti. U ovom trenutku sam još uvijek jako emotivan", ustvrdio je iskreno Perosh i zaključio:

"Ljudi vjerojatno ne shvaćaju koliko stvari je satkano u ovaj trenutak. Koliko sam trenirao, bio sam udaljen od prijatelja i obitelji. Nakon poraza prošle godine sam se osjećao vrlo razočarano, a ova pobjeda je pomogla izbrisati neka sjećanja", zaključuje Perosh.

I zaista, Perosh je zaslužio veliko poštovanje ne samo svojih fanova, nego i čitave borilačke zajednice. Ovaj pionir borilačkih sportova u Australiji je već sada napravio više nego što je većina od njega očekivala. A sudeći prema planovima koje je naveo, vjerujemo da se ovdje neće zaustaviti. Već sada spada u najveće majstore borilačkog sporta koje je Australija ikada imala. I Hrvatska na njega mora biti ponosna! Svaka čast!

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI