Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Paul Daley je kralj “trash talka”: Fabjan i “Semtex” već odradili prvi meč na press konferenciji! | Fight Site

Paul Daley je kralj “trash talka”: Fabjan i “Semtex” već odradili prvi meč na press konferenciji!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 23.04.2014 17:07h Autor:

Photo by Matjaž Knuplež (Fight Madness)

Marko Petrak komentira vrlo zanimljivu press konferenciju na kojoj su Paul Daley i Miran Fabjan već odradili prvi meč uoči petka i FFC-a 12 gdje će ponovno ući u borilište. Ovaj put u rukavicama.

Paul Daley je najveći "showman" u borilačkom svijetu kojeg sam upoznao. A upoznao sam i, uostalom, radio s mnogima. No, nakon današnje press konferencije uoči FFC-a 12 u Ljubljani, Paul je bez sumnje zauzeo prvo mjesto najvećih "trash talkera" borilačkog svijeta u mojim očima. Rekao bih čak da je uz bok velikom i neponovljivom Chaelu Sonnenu. Daley je majstor vrijeđanja svojih protivnika. On to čini s tolikom iskrenošću i spontanošću da "htjeli ili ne htjeli" morate igrati njegovu igru. Tu igru je bio prisiljen zaigrati i Miran Fabjan. I igrao je jako uvjerljivo i jako hrabro.

> Spektakl prije spektakla: Daley i Fabjan već na press konferenciji uoči FFC-a 12 oduševili prisutne!

Od kada je Englez stupio na pozornicu sale hotela Austria Trend u Ljubljani, bilo je sasvim jasno da moderator tu nema što raditi. Ili da će mu biti jako teško uspješno odraditi svoj posao. A i posao novinara je postao upitan s obzirom da je "Semtexu" zaista potrebna samo iskra da eksplodira. Pitanja su suvišna… Recimo, kada ga je novinar pitao kada će se vratiti u MMA vode, Britancu je to bio znak da ponovno nagazi u svom protivniku Miranu Fabjanu i objasni mu kako će ga u petak prebiti jedan MMA, a ne kick boksing borac. O svojoj karijeri MMA borca je malo toga rekao. Zapravo ništa. Cilj svakog odgovora je bio spustiti Mirana Fabjana i poručiti mu da će u petak biti žrtva.

"Ja sam tu samo gost. Odlučio sam s trenerom da malo probamo i kick boksing. Jer da, MMA je moj sport. I iznenađen sam i sam. Sada tu nokautiram vrhunske kick boksače iz top svjetskih promocija. Mirane, koliko ti imaš mečeva u kick boksu? Mnogo. Ja tu nisam na svom terenu, ali prebijam tipove s kojima si se ti mučio. Neki moji učenici su bolji od tebe. U petak ću te teško nokautirati. Spavat ćeš. Ja u očima svojih protivnika vidim promjenu raspoloženja kada prime prvi udarac. Shvate u tom trenutku da se tuku protiv borca drugog kalibra", objasnio je Daley "Slovenskom Rockyju".

Upravo je Fabjanov nadimak "Slovenski Rocky" bio najveći "light motiv" i najveća inspiracija Daleyju na press konferenciji. Izdržljivom i srčanom borcu je poručio da ovo nije film, nego stvarnost.

"Ti si tu neki Slovenski Rocky. Ovo je stvarnost Mirane, a ne film. Nema ti tvoje Adrian ovdje. Uostalom, film je takav da Rocky uvijek na kraju najebe. I ti ćeš najebati u petak. Ma ne treba to biti petak. Ja sam borac. Možemo se sada odmah potući. Možemo sutra na vaganju. Kada ti netko dirne djevojku na ulici, nećeš biti fin prema njemu, nego ćeš se odmah obračunati s njim. Takav sam i ja. Poštujem te kao borca, čvrst si i možeš puno primiti udaraca, tehnički si jako dobar, no ja sam klasa iznad tebe. Treniram svakodnenvo s borcima s kojima ti ne bi mogao izaći na kraj. Ja ih pobjeđujem. Nemaš šanse protiv mene. Razbit ću te."

Da ne bi mislili kako je Fabjan ostao dužan bivšem UFC-ovom članu kojeg je upravo njegova temperamentnost lišila elitnog statusa… Fabjan je nakon početne suzdržanosti potpuno zagrizao kost. Vraćao je Daleyju bez ikakvog kompleksa poručivši mu da će mu meč u petak biti posljednji u kick boksing karijeri.

"Dobar si kada ideš prema naprijed i kada udaraš. Ali kada primaš udarce, ne voliš to previše. Pogledao sam tvoje mečeve. Zar je ovo što si napravio sada na Legendu u Italiji dobar posao? Pa borio si se poput babe", sugerirao je Fabjan Daleyju usput oponašavši njegove "babske" udarce iz zadnjeg meča.

"Spuštenih ruku ću se boriti protiv tebe. Jesi za? Spustit ćemo ruke pa ćemo vidjeti tko će koga. Nema problema. Ti misliš da ćeš mene nokautirati. U petak ćeš se ostaviti borilačkog sporta. Da jedan borac me nokautirao, ali je na mojoj glavi slomio šaku", poručio je Fabjan na što je Daley zaključio:

"Ako spustiš ruke, s takvim spuštenim rukama ćeš se i probuditi. Samo nećeš znati što se dogodilo. Koliko si ljudi nokautirao, koliko si ti puta bio nokautiran? Ako si ti zvijer kako kažeš, ja sam lovac. Ja sam snajper. Precizno ću te skinuti. Nokautirat ću te hladno."

I da, na press konferenciji su bili prisutni i Orsat Zovko i Denis Chorchyp i Bor Bratovž. I oni su se u jednom trenutku uključili u raspravu, Bratovž je čak mobitelom snimao "trash talk" koji se događao pored njega. Toliko je bilo zanimljivo i zabavno. No, svi drugi su na ovoj press konferenciji bili samo statisti. Daley i Fabjan su pokazali da su oni zasluženo glavne zvijezde FFC-a 12 u Ljubljani. Nakon ovakvog uvoda teško je i zamisliti što će se dogoditi sutra na službenom vaganju, a o samom meču je besmisleno i govoriti u ovom trenutku. Ja se poput djeteta veselim sutrašnjim "weigh insima" koji će sigurno biti itekako vatreni.

Na kraju kratak zaključak koji je u trenutku pisanja ovog teksta itekako pod dojmom vrhunskih "trash talk" kvaliteta Paula Daleyja. Ako je Dana White trpio kriminalnu prošlost i doping skandale Chaela Sonnena, onda je mogao progledati kroz prste i nesportsku nepodopštinu koju je Daley izveo nakon meča protiv Josha Koschecka. Svatko normalan mora osuditi takav neprimjeren čin (udaranje protivnika nakon gonga), no UFC-u trebaju borci poput Paula Daleyja. U sumornosti bezličnih lica boraca koja trenutačno vladaju UFC-om, imati showmana poput "Semtexa" je jedinstvena privilegija. Osim toga, Daley je vrhunski boraca koji bi sigurno stigao do izazivačke pozicije da je ostao malo dulje u najboljoj svjetskoj MMA promociji. Ali onda Semtexa ne bi gledali u FFC-u… Dobro za nas!

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI