Ovo je borac koji treba UFC-u, ovo je Michael “Venom” Page! (VIDEO)

kolumneIZDVOJENA VIJEST 20.07.2015 14:45h Autor:

Michael Page

Ako bi trebalo dovesti jednog borca u UFC, a da on trenutačno nije u elitnoj promociji, to bi definitivno morao biti Britanac Michael "Venom" Page. Ovaj neortodoksni udarač, višestruki svjetski kick boksing prvak te karate majstor je i proteklog vikenda zasjao u Bellatorovom kavezu. Još jednom je dokazao da se radi o apsolutno jedinstvenom udaraču.

Za osmu pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri je trebao tek nešto više od jedne minute. Teškim nokautom je ovaj put stradao Rudy Bears što je Pageov konto nokauta dignulo na brojku 5. Apsolutno svi su bili impresivni. Ovaj posljednji čak prebrz i za kameru. I to ne u običnom "modeu", nego u "slow motionu". Tek je "super slow motion" otkrio svu genijalnost i brzinu njegovih udaraca. Bears nije znalo što ga je snašlo, a već je bio na leđima pokušavajući doći k sebi. Nije samo realizacija udarca bila impresivna, Pageov čitav nastup je neobičan i nesvakidašnji, ali, dakako, u pozitivnom smislu. Upravo to vole MMA fanovi.

Postavlja se pitanje, zašto UFC već nije doveo ovog brilijanta? Ako im netko može pomoći da naprave dodatni korak naprijed na britanskom, odnosno engleskom tržištu, onda je to definitivno ovaj udarač. Svaka čast Michaelu Bispingu, njegovoj predanosti, njegovom tehničkom znanju i upornosti, ali budimo realni… Bisping nije, niti će ikada postati nokauter. Čak nije niti posebno atrakitvan borac za gledanje. Zbrojeno, nije netko tko će dignuti na noge zahtjevnu englesku publiku i približiti MMA običnom čovjeku. Sjetimo se samo Paula Daleyja koji je preko noći posta hit u UFC-u upravo radi svoje atraktivnosti i borilačkog umijeća.

Unatoč relativno skromnom iskustvu (tek osam MMA mečeva), Michael Page bi već sada bio sila u UFC-ovoj velter kategoriji. Tek mu je 28 godina, medijski je izuzetno atraktivan, a o kvaliteti ne valja trošiti riječi. Među stotinama boraca koje UFC godišnje "potpiše" (isto toliko i ode), trebao bi se što prije naći i Michael Page. Pitanje je samo kakav ga ugovor veže za Scotta Cokera i Bellator…

Do tada uživajte u njegovim majstorijama!

Ime: Michael Venom Page
Država: Engleska
Dob: 28
Visina: 191 cm
Težina: 77 kg (velter kategorija)
Raspon ruku: 196 cm
Score: 8-0 (5KO, 2SUB)
Promocija: Bellator

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI