Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mečevi koji će obilježiti FFC10 u Skoplju! | Fight Site

Mečevi koji će obilježiti FFC10 u Skoplju!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 11.12.2013 12:57h Autor:

FFC u Skopju!

Glavni urednik Fight Channela Marko Petrak komentira nadolazeći FFC u Skopju.

"Hvalite me usta moja" – poslovica je koja može opisati zadovoljstvo nakon posljednje kolumne u kojoj sam prognozirao mečeve koji će obilježiti FFC09 u Ljubljani.

Povod kolumni su bile kritike koje je Fight Channel dobio radeći "match making" za taj popis borbi. Na kraju se pokazalo da je Final Fight u Ljubljani oduševio sve poklonike slobodne borbe i kick boksa, ali i da sam dobro prognozirao izabravši četiri dvoboja koja će obilježiti priredbu. Teško je biti objektivan, ali po mom sudu radilo se o najkvalitetnijem kick boks programu do sada iz FFC serije i jednom od top tri najkvalitetnija MMA dijela.

Za one koji nisu čitali tu najavu evo malog podsjetnika.

> Mečevi koji će obilježiti FFC09 u Ljubljani!

Priredba u Skopju koja slijedi za dva dana ipak je nešto teža i kompliciranija za analizu. Ne pokušavajući potcjenjivati kvalitetu boraca iz regije oko Makedonije (Makedonija, Grčka, Bugarska, Albanija…) ipak se radi o nešto manje razvijenom "borilačkom tržištu" s puno manje etabliranih boraca koji su već izgradili "image" i ime. Naravno, FFC u Skopju nije mogao proći bez boraca iz te regije, a nekoliko sjajnih makedonskih boraca poput Goce Candovskog i Urka Mitrovskog zbog ozljeda nisu mogli nastupiti.

No, posebnu snagu skopskom FFC-u daju "gasterbajterska" albanska imena  koja će kvalitetom sigurno obilježiti priredbu. Tu dakako mislim na jednog od boljih europskih teškaša koji je karijeru izgradio u Belgiji, Rustemija Kreshnika i etabliranog "Švicarca" Shkodrana Veselog. Obojicu u Skoplju čekaju teški i neizvjesni mečevi. Domaća makedonska publika će sigurno najviše navijati za Slobodana Kajmakoskog i Ilu Risteskog koji već duže vrijeme dobro kotiraju na regionalnoj borilačkoj sceni. Od grčkih boraca valja sigurno istaknuti neugodnog hrvača Nestorasa Batzelasa koji predvodi priredbu s Riccom Rodriguezom.

Nakon ovog uvoda, evo prognoze četiri meča koja će obilježiti FFC u Skopju:

1. Rustemi Kreshnik vs. Dino Belošević

Na papiru Kreshnik je sigurno favorit s obzirom na iskustvo i imena s kojima se susretao, ali i koje je pobjeđivao u impresivnoj karijeri. Pod njegovim šakama su padali Verhoeven, Hron, Duut, Verlinden… No, iza ovog Albanca je duga pauza nakon neugodnog poraza i teškog loma nosa u dvoboju s Mouradom Bouzidijem na It's Showtime priredbi. Upravo tu leži velika šansa za mladog, poletnog i nadolazećeg Beloševića ispred kojeg je meč karijere. Vjerujem da će ova dva tehnički odlična teškaša pružiti vrhunski dvoboj, a ne vjerujem da će otići do sudačke odluke. Nekoga će u petak buditi…

2. Shkodran Veseli vs. Ile Risteski

Ovaj dvoboj ima poseban nacionalni naboj, a kombinirajući to s neospornom kvalitetom obojice boraca, vjerujem da će ovo biti pravi rat do posljednje kapi znoja. Mislim da sam sve rekao i da dodatna analiza nije potrebna.

3. Ricco Rodriguez vs. Nestoras Batzelas

Čisto sumnjam da će ovaj teškaški MMA obračun biti posebno lijep i atraktivan, ali će sigurno biti itekako kompetitivan. Grk je neugodan, snažan, ogroman i vrlo kvalitetan hrvač iza kojeg je olimpijska karijera. Ricco je iskusniji, puno kompletniji i mudriji. Tajni tu previše i nema jer će Batzelas sigurno pokušati dvoboj preseliti na parter i iz gornje pozicije dokrajčiti UFC šampiona. Ricco će računajući na svoju prednost na nogama i kvalitetan BJJ, pokušati dvoboj progurati u drugu ili treću rundu i tek tada tražiti svoju šansu. Prognoza je potpuno nezahvalna…

4. Mladen Brestovac vs. Kirk Krouba

Malo tko je čuo za Belgijca Kirka Kroubu iako se radi o odličnom borcu zastrašujućih gabarita. Iza Mladena Brestovca je najbolja godina u karijeri i potpis za veliki Glory (debitirat će u Zagrebu u ožujku), a dvoboj protiv Kroube bi trebao biti samo zagrijavanje za spektakl u Areni. No, kada se sudare dva teškaša od dva metra i 120 kila svašta se može dogoditi, a odličan dvoboj je zagarantiran. Zato pripazite na ovaj meč jer bi mogao iznenaditi odličnim potezima.

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI