Ljepša strana kaveza (1): Ostovich, Gurgel, Markos (FOTO)

kolumneIZDVOJENA VIJEST 12.01.2015 21:59h Autor:

Rachael Ostovich

Krećemo i s novom rubrikom, u kojoj ćemo vam predstavljati djevojke koje, osim svojim borilačkim umijećem, pažnju privlače i svojim atraktivnim izgledom. U prvom izdanju vam predstavljamo Rachael Ostovich, Zoilu Gurgel i Randu Markos.

Ženski MMA nije još u potpunosti prihvaćen on strane fanova, koji većinom komentiraju kako djevojkama nije mjesto unutar kaveza. Ipak, dvije sezone Ultimate Fightera, u kojem su sudjelovale djevojke, malo su popravile dojam, nakon što je publika mogla vidjeti koliko se i te djevojke odriču te koliko su emotivno i fizički fokusirane na svoju karijere.

Naravno, popularnosti bi mogao pridonijeti i atraktivan izgled pojedinih djevojaka, što je uvijek bitan faktor kada je ljepši spol u pitanju, neovisno o kojoj se temi radi. Pa zašto onda ne predstaviti neke od ljepših predstavnica ovog sporta.

Rachael Ostovich

Ova djevojka s Havaja nedavno je debitirala unutar najjače konkurencija, odnosno u Invicta organizaciji te došla do pobjede podijeljenom odlukom. Trenutno profesionalni skor joj je 2-1, a poraz je doživjela u debi borbi. Amaterski skor bio je 6-0, s tim da je tijekom 2012. i 2013. godine imala pauzu.

Inače je majka dvogodišnje djevojčice, a najbolje se snalazi u stand-up borbi. Visoka je 160 centimetara te razmišlja o spuštanju u slamka kategoriju. Razlog su, naravno, ambicije za nastavkom karijere unutar UFC-a. Jako je dobra prijateljica s članovima UFC-a, Kailin Curran te Maxom Hollowayem, kao i prvakinjom Carlom Esparzom.

Unatoč intrigantnom prezimenu, nismo uspjeli doći do niti jednog podatka koji bi nas doveo do porijekla iz ovih krajeva.

Instagram: http://instagram.com/rachaelostovich/
Twitter: https://twitter.com/rachaelostovich 

Zoila Gurgel

Prije poznata pod imenom Zoila Frausto, ova djevojka je supruga bivšeg UFC-ovog i Bellatorovog borca, Jorgea Gurgela. Ova 31-godišnje djevojka nastupa u muha kategorija, profesionalni skor joj je 12-4, no u posljednje tri borbe doživjela je poraze. Prije tog je bila Bellatorova prvakinja u muha kategoriji.

Članica je Invicte, a nakon pauze u 2014. godini, novi nastup trebala bi imati tijekom ove godine. U karijeri ima vrijedne pobjede nad djevojkama kao što su WSOF prvakinja Jessica Aguillar te Megumi Fujii, Rosi Sexton i Jessica Penne. Trener joj je njen suprug, gore spomenuti Jorge Gurgel.

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Zoila-Gurgel/140255549384283
Twitterhttps://twitter.com/zoilafrausto

Randa Markos

Oni koji su pratili 20. sezonu Ultimate Fightera nisu mogli ne zamijetiti lijepu Kanađanku, koja je u tu državu došla iz Iraka gdje je i rođena. Mirna i povučena van kaveza, no strašno fokusirana i opasna unutar njega. Višestruka akademska prvakinja u hrvanju, svoje je vještine uspješno prenijela u kavez.

Profesionalni skor joj je 4-2, a u Ultimate Fighteru je iznenađujuće došla do polufinala, savladavši favorizirane Teciu Torres i Felice Herrig. UFC debi imala je na finalnom eventu gdje je podijeljenom odlukom poražena od Jessice Penne, no kući je otišla s bonusom za borbu večeri.

Udana je i živi u kanadskom gradu Windsoru, no dolaskom u UFC počela je trenirati u Detroitu, u Michigan Top timu obitelji Cruickshank. Nadimak joj je Quiet Storm, što znači Tiha oluja i fantastično opisuje njen karakter, odnosno kombinaciju privatnog i sportskog izražaja.

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Randa-Markos/292247120960129
Twitter: https://twitter.com/randamma

 

Odabrao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI