Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Paprati i budala nikada neće nestati” | Fight Site

“Paprati i budala nikada neće nestati”

kolumneIZDVOJENA VIJEST 17.03.2013 11:22h Autor:

Photo by FightChannel (Ivana Kaurloto)

Možete ga mrziti ili voljeti. Možete biti njegov fan ili je vaš ukus kada su borci u pitanju nešto drugačiji. Možete voljeti njegovu osobnost ili vas on može iritirati. No, sve to nema veze s količinom gluposti i zloće koja se mogla čuti nakon što je Mirko Filipović u zagrebačkoj Areni okrunio svoju karijeru K-1 WGP naslovom. Ona je jednostavno gadljiva.

Namještaljka! Platili su Badr Hariju da se ne bori! Platili su i Zamedovu da ne uđe u turnir nakon što su platili Harija da odglumi ozljedu. Potplatili su suce da za njega sude… Samo su neke od kretenarija koje čovjek može vidjeti kada prelista komentare članaka vezanih uz K-1 WGP Finale.

Ne samo da nismo platili Hariju da se ne bori, nego je Marokanac svim silama želio nastaviti turnir i nakon što je njegovo stopalo počelo poprimati oblik i veličinu zrele dinje. Tek kada što se noga potpuno ohladila, a oteklina je postala toliko velika da na nju nije mogla stati niti bandaža te Hari nije mogao ustati, trener Passanier, liječnička služba i njegov kut su zaključili da nastavak jednostavno nije moguć.

Prava je istina da smo Zamedova molili više od deset minuta da uskoči u polufinalni turnir jer niti Dževad Poturak nije bio u najboljem stanju nakon prvog dvoboja protiv Lascenka. Presudio je njegov menadžer koji mu nije dopustio da sa slomljenim rebrom i natučenim nogama uđe u ring s dvadesetak kilograma težim Londtom. Nemojte zaboraviti da je u igri bilo i 50 tisuća dolara nagrade koja ide polufinalistima pa je Zamedov zasigurno imao opravdan razlog da propusti ovakvu priliku za laku zaradu. Nasreću, Poturak nam je izašao u susret i s već napuknutim rebrom je odlučio uskočiti u polufinale.

Ako je dvoboj protiv Millera i bio prilično izjednačen te je neki od sudaca mogao dati po rundu američkom borcu, onda su pobjede protiv Zhuravleva i Londta čiste kao suza. Ukrajinac je u nekoliko navrata jedva izvukao živu glavu, a Londta je samo "betonska brada" spasila od high kicka koji bi većinu boraca zakovao za parter. No uvijek će biti onih kojima nije bitna njihova bolesna krava dok god je susjedova već mrtva i onih koji jednostavno ne mogu podnijeti tuđi uspjeh.

Ne – prošle godine Orsat Zovko i Fight Channel nisu "namjestili" meč protiv Rayja Sefa na Cro Cop Final Fightu.  Mirko je zasluženo pobijedio, a Sefo se još dva mjeseca oporavljao od teže ozljede oka. Nismo čak niti najavili da je to posljednja Filipovićeva borba u karijeri kako se kasnije insinuiralo. Upravo suprotno, već na prvoj press konferenciji je vrlo jasno objašnjeno da se Cro Cop vraća kick boksu, a da je Final Fight tek ime branda turnira. I ne, K-1 WGP Finale nije namješteno nego je Mirko Filipović iznenadio spektakularnim nastupom koji je podsjetio na njegove japanske dane zbog kojih je i stekao vječnu slavu. Cro Cop je itekako zaslužio svoj K-1 WGP naslov! Onima kojima to nije jasno ili ne mogu procesuirati ove informacije neka u buduće gledaju neki drugi sport jer im je ovaj očito preteško pratiti. 

I na kraju mali primjer neodgovornog novinarstva koji je idealno gorivo za one koji jedva čekaju popljuvati tuđi uspjeh. Na MMABayju se može pročitati kako je Cro Cop vratio vrijeme unazad osvojivši K-1 WGP. No, odmah sljedeća rečenica sugerira kako su svi najbolji borci svijeta u Gloryju, a da K-1 mora biti očajan kada je Cro Cop osvojio njihov WGP. Sve bi to bilo manje smiješno da isti novinar u tekstu piše kako je Filipović u polufinalu svladao "svog sunarodnjaka Catalina Morosanua". Ovako je naprosto bizarno. U ovom trenutku idealno dođe upravo Mirku omiljena poslovica – "Paprati i budala nikada neće nestati!"

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI