Komentar: Što McGregor radi “partijajući” u Glasgowu? Pregovara s UFC-om oko povratka!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 04.10.2017 13:32h Autor:

Conor McGregor

Ako ste pomislili da su ova posljednja ponovna koketiranja Conora McGregora s boksačkim ringom slučajna, ako se i u jednom trenutku posmislili da su medijski istupi suca Joea Corteza i Paulija Malignaggija tek tako ugledali svjetlo javnosti baš ovih dana, onda niste dovoljno dobro pratili karijeru “The Notoriousa”.

McGregor uvjeren kako bi mogao savladati Mayweathera u revanšu

I dok se javnost zabavlja s kojim će borcem Irac ukrstiti rukavice u svom povratničkom UFC meču i u kojoj će to kategoriji biti, McGregor u ovom trenutku tek kreće u pregovore s Danom Whiteom unatoč tome što je javno obećao u mnogo navrata da će se nakon Mayweathera vratiti “kući”. McGregor nije došao tu gdje se trenutačno nalazi, a to je u stolici neprikosnovenog kralja borilačkog sporta, jer je igrao pošteno, Irac je tu jer je veći biznismen i od samih biznismena u vrhu organizacije za koju radi. I stoga UFC-u i Dani Whiteu tek slijedi otrežnjenje i povratak u realnost – a realnost pripada Conoru McGregoru, ne UFC-u!

O čemu se točno radi? McGregor prema važećem ugovoru još uvijek ima čak četiri preostala meča u Octagonu. Financijski i ostali uvjeti i obaveze su regulirani tim ugovorom i oni su identični tijekom čitavog njegovog trajanja. Sve dok Irac ne odradi i posljednji nastup iz važećeg ugovora u elitnoj promociji. No, nakon što je inkasirao 100 milijuna dolara mečem protiv Floyda Mayweathera i nakon što je pritom i UFC-u donio 30-tak milijuna koliko se grubo procjenjuje, ne mislite valjda da bi McGregor pristao boriti se za desetinu tog iznosa?! Samo zato što tako piše u važećem ugovoru? Naravno da ne bi!

I baš zato se McGregoru nigdje ne žuri. Svjestan je neugodne i nezavidne pozicije u kojoj se trenutačno nalazi UFC. Bez Ronde Rousey i bez Jona Jonesa, McGregor je jedina njihova “mega zvijezda” koja može prodati više od milijun PPV prijenosa. On je njihova “zlatna koka”. Osim toga, UFC upravo ovih dana pregovara s FOX-om i ostalim TV kućama oko novog sedmogodišnjeg TV ugovora. S McGregorom će cijena, budite sigurni, biti sasvim drugačija nego bez ovog irskog sportskog fenomena. Stoga je mudri biznismen odlučio stati na kočnicu, malo prikočiti i pustiti da se White i novi vlasnici znoje i “pacaju” u neizvjesnosti dok on partija po Škotskoj i plovi na mega jahti. Svjestan je da su u pat poziciji i da će na koncu morati pristati na sve!

A kako bolje poljuljati samopoudanje svog poslodavca nego drugom boljom ponudom koju imate na stolu? A ona će uvijek postojati u boksu, posebno nakon solidne predstave protiv Mayweathera. Pa se odjednom, iz ničega, kao opcija pojavio revanš s Mayweatherom ili posljednjih dana – meč protiv Malignaggija. Gdje je odjednom nestao Nate Diaz na Staru godinu u Las Vegasu?

Sjetite se samo da je McGregor bio spreman objaviti kraj karijere u slučaju da mu UFC ne dopusti boksački izlet protiv Mayweathera. Nije bio samo spreman, on je to i učinio da bi isti povukao kada je uspio stići do dogovora s Danom Whiteom na onoj sada već mitskoj večeri. Radi se o majstoru progovaranja i pravom poslovnom “mastermindu” koji točno zna što radi. Koji čitavo vrijeme kontrolira akciju, čak i kada “partija” po Glasgowu pokazujući tako UFC-u kako mu se nigdje ne žuri. Kako je zaradio 100 milijuna dolara i sada ih planira polako potrošiti. Ako ga želi ponovno vidjeti u Octagonu, morat će dobro odriješiti kesu.

A aktualni ugovor? “Vidjet ćemo, stvari se brzo mjenjaju, morate reagirati u trenu”, rekao bi UFC prvak…

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI