Kingdom: Napokon dobra serija s MMA tematikom (RECENZIJA)

kolumneIZDVOJENA VIJEST 23.10.2014 18:34h Autor:

screenshot

Prije dva tjedna, s emitiranjem je krenuo "Kingdom", američka TV serija u kojoj je glavna tematika MMA. Po ovome što smo do sad uspjeli vidjeli, stvara se dojam da je napokon stigla dobra serija o slobodnoj borbi i svemu što ide uz nju.

Kad je američka TV mreža "Audience Network" objavila da od ove jeseni s emitiranjem kreće TV serija Kingdom, koja se prvobitno trebala zvati "Navy st.", dojmovi su bili različiti. Prije svega, glavne kritike su dolazile oko izbora jednog od glavnih glumaca, a to je Nick Jonas, poznat kao član pop rock benda Jonas Brothers. Postojale su velike sumnje može li momak, koji je do sad bio poznat kao glazbena zvijezda i "teen idol" odraditi lik jednog talentiranog MMA borca.

Kao da su ljudi zaboravili da je upravo Nick Jonas veliki zaljubljenik u MMA, kojeg se vrlo često može vidjeti na UFC eventima, a i sam Nick je više puta izjavio da gleda sve evente, a kad god ima priliku im prisustvuje i u živo. Osim toga, Nick rekreativno trenira borilačke sportove. Na izbor drugih glumaca, kao što su Frank Grillo (Prison Break, Captain America:Winter Soldier), Matt Lauria (Friday Night Lights) i Jonathan Tucker (100 girls) nije bilo primjedbi.

Nećemo o radnji serije, reći ćemo samo da se priča vrtjeti oko bivšeg MMA borca, koji vodi dvoranu, u velikim financijskim problemima, u Venice Beachu te njegovog sina, velikog potencijala koji bi mogao postati UFC borac. Također, jedan od glavnih likova je i bivša UFC zvijezda, koja se vraća u grad nakon četiri godine provedene u zatvoru.

Ono što je važno je da serija nije radnju samo stavila u MMA svijet, nego uistinu obrađuje sve teme vezano uz život profesionalnog borca i trenera te se već u prvoj epizodi mogu vidjeti problemi oko rezanja kilograma ili samog mentalnog stanja borca pred borbu. Mora se reći sa Nick Jonas izgleda sjajno u ovoj ulozi, a posebne pohvale idu Tuckeru. Ova bivša zvijezda teen komedija ima priliku oživjeti svoju karijeru kroz jednu neizmjerno ozbiljniju ulogu od onih po kakvima je do sad bio poznat. Istovremeno, njegov lik je najkompliciranije psihički razrađen i sjajno je gledati Tuckera kako to prenosi gledateljima.

Serija će sasvim sigurno biti usko vezana i uz UFC. Već u prvoj epizodi smo vidjeli jednu veliku UFC zvijezdu, koju ovim putem nećemo imenovati, kao i suca Mikea Beltrana, a zanimljivost je i da je Joe Stevenson osoba zadužena za pripremu i treniranje glumaca te se i on pojavljuje u pozadini, u scenama koje se odigravaju u dvorani.

Prva sezone ove serije imat će deset epizoda, no jako dobra vijest je ta da su već naručene i druge dvije, koje bi trebale biti emitiranje 2015. i 2016. godine, a također će sadržavati po deset epizoda. Kao jedan serijofil i MMA fanatik, ovu seriju apsolutno preporučujem, barem da pokušate. Vjerujem da bi vas vrlo lako mogla uvesti u svoj svijet.

Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI