K-1 Masatom i Andyjem Hugom pokušao vratiti stari sjaj: Cro Cop “kao špricer” na press konferenciji

kolumneIZDVOJENA VIJEST 13.10.2012 08:08h Autor:

Mirko Filipović

"K-1 se vratio!", ustvrdila je možda i najveća japanska kick boksing zvijezda u povijesti i višestruki K-1 WGP pobjednik, Masato, na press konferenciji koja se održala točno u 12 sati po tokijskom vremenu u luksuznom hotelu Westin.

Očekivano, Masato je dobio gromoglasan pljesak koji se mogao mjeriti i s onim za našeg Cro Copa – najveću zvijezdu sutrašnjeg K-1 polufinala. Gotovo jednako pažnje zaslužila je udovica pokojnog Andyja Huga koja je zajedno sa svojim sinom u Tokio stigla kao posebna gošća nedjeljnog turnira. U čast legendarnog Švicarca koji je tragično preminuo prije 12 godina, organizatori su odlučili priredbu nazvati Andy Hug memorijal što je sigurno izazvalo dosta pozitivnih komentara, ali je i dodatno povećalo zanimanje za povratničku japansku K-1 priredbu.

Sama press konferencija je protekla prilično standardno i mirno bez većih i težih riječi boraca koji će nastupiti. Jedino su Catalin Morosanu i Paul Slowinski najprije izmijenili nekoliko žešćih pogleda, a zatim i težih riječi. Rumunj je zaključio "trash talk" s kratkom prijetnjom – "Sutra ćeš osjetiti moju tešku ruku", što je u publici izazvalo odobravanje i pokoji pljesak.

Ipak, najveće zanimanje okupljenih novinara su izazvali Mirko Filipović i Randy Blake. Cro Cop je bio vrlo odmjeren u kratkoj izjavi u kojoj je poručio Japancima kako je vrlo sretan što će se ponovno boriti u njihovoj zemlji nakon četiri godine izbivanja. Amerikanac je Mirka nazvao legendom i borcem kojem se divio, no poručio je kako se u ovom sportu snaga pokazuje udarcima, a ne riječima pa, njegovu izjavu možemo očekivati sutra u ringu. Rekli bi pošteno i fer… Gledajući samo fizički, Cro Cop se čini puno čvršći borac, no dojam je kako je i Blake od zadnjeg nastupa nabacio pokoju kilu. To ipak neće biti od presudne važnosti u glavnom meču polufinala K-1.

Nakon službenog dijela uspjeli smo uhvatiti Blakea, ali i njegovog trenera koji su prilično sigurni u nadmoć mladosti naspram iskustva i kvalitete.

"Nakon tri runde Cro Cop će izgledati kao 38-godišnjak, a Randy kao da ima 25", tvrdi Blakeov trener najavivši pritom da je njegov pulen u čast Andyju Hugu posebno spremio nekoliko poteza iz svog originalnog sporta – karatea. Sam Blake je bio odmjereniji priznavši da zna svaki Cro Copov meč napamet, a njegova dva nastupa protiv Sefa i Lorena je okarakterizirao jednostavno – "Mirko još uvijek u sebi ima ono nešto!"

Nadamo se da će to nešto pokazati i u nedjelju kada mu slijedi sigurno najteži ispit u 2012. Radi se o vizi za završni turnir koji bi mu mogao osigurati nikad ostvarenu želju – osvajanje prestižnog K-1 WGP pojasa.

Na kraju se valja vratiti na sam početak priče i Masatovu izjavu da se K-1 vratio. To ćemo vidjeti tek u nedjelju jer skromna press konferencija sa skromnom posjetom japanskih medija, baš kao i slaba promocija koju su odradili organizatori ne sugerira da nas čeka "Pride ludilo" na koje smo navikli kada se sjetimo legendarnih vremena kada je Zemlja izlazećeg sunca bila borilačka prijestolnica svijeta.

Iz Tokija Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI