Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Istraživanje: Kojim UFC borcima borbe najkraće traju | Fight Site

Istraživanje: Kojim UFC borcima borbe najkraće traju

kolumneIZDVOJENA VIJEST 25.02.2014 16:39h Autor:

Browne i Struve (ufc.com)

Danas vam donosimo jedno vlastito istraživanje. Ako vas je ikada zanimalo kojim UFC borcima borbe najkraće traju, neovisno o njihovom ishodu, ovdje možete napokon saznati i taj popis.

U obzir je uzet kriterij da borci moraju imati odrađeno minimalno pet borbi u UFC-u i isto tako su i uzete u obzir samo borbe odrađene u UFC-ovom kavezu. Među prvih 25 se tako nalazi sedam boraca iz teške kategorije, četiri iz poluteške, veltera i lake, tri iz perolake, dva iz srednje te jedan borac iz bantam kategorije.

Još jedna zanimljiva stvar je, kada bi se gledala cijela karijera, teško da bi tu itko od renomiranijih boraca bio bolji od našeg Zelga Galešića, koji je u svojoj karijeri, u borbama "trajao" u prosjeku jednu minutu i 50 sekundi.

1. Erick Silva  /  8 UFC borbi  /  4:23 minute u prosjeku
Najveća brazilska borilačka nada ovdje drži uvjerljivo prvo mjesto. Ovaj velteraš u svaku borbu ulazi sa željom da ju što prije i završi, a za sada mu to jako dobro uspijeva. Čak i kada ne bi uračunali borbu protiv Carla Pratera, koja je prekinuta zbog ilegalnih udaraca nakon 29 sekundi, Silva bi i dalje bio na prvom mjestu, a rezultat bi bio 5:02 minute

2. Vitor Belfort  /  19 UFC borbi  /  5:22 minuta u prosjeku
Čak 14 od 19 Phenomovih UFC borbi završilo je u prvoj rundi, a ovaj mu se prosjek još dodatno popravio ranim završavanjima protivnika u svojim posljednjim borbama, čime se vratio praksi s početka karijere i prvih UFC evenata, gdje je bio poznat kao "najbrži" finisher svijeta

3. Travis Browne  /  9 UFC borbi  /  5:39 minuta u prosjeku
Travis je sve veća UFC zvijezda, a tome sigurno pridonose i brze završnice njegovih borbi. Do sada su mu dvije borbe došle do odluke sudaca, no zato je čak šest boraca bivalo nokautirano u prvoj rundi.

4. Gabriel Gonzaga  /  18 UFC borbi  /  5:41 minuta u prosjeku
Milosrdni Miočić koji, iako je mogao, nije odlučio završiti Gonzagu, uzrokovao je tek drugu sudačku odluku u Gonzaginoj karijeri te mu i pokvario prosjek vremena provedenog u kavezu. Tako je sada 5:41 dovoljno za 4. mjesto, dok je prije borbe s Miočićem, taj prosjek bio pet minuta i osam sekundi.

5. Daniel Pineda  /  6 UFC borbi  /  6:04 minuta u prosjeku
Pineda je u UFC-u tek dvije godine, no već ga proglašavaju najzanimljivijim borcem perolake kategorije. U šest borbi ostvario je po tri pobjede i poraza, dva puta je poražen odlukom, no ostale četiri borbe su trajala dvije minute ili manje, a u čak tri od njih je slavio. I to, nespecifično za brze završetke, "submissionom".

6. Stefan Struve  /  13 UFC borbi  /  6:11 minuta u prosjeku
Skyscraper je borac koji je uvijek ostavljao srce u kavezu, a to dokazuje i vrijeme kada su završavale njegova borbe. Sama činjenica da uvijek u kavez ulazi agresivno i s planom da završi nas je učinila još sretnijima kada smo saznali da je u studenom počeo trenirati i da se uskoro vraća u UFC kavez.

7. Kyle Noke  /  6 UFC borbi  /  6:19 minuta u prosjeku
Trenutni trener australske ekipa Ultimate Fighter Nationsa te prijatelj i bivši tjelohranitelj "lovca na krokodile", Stevea Irwina, je još jedan borac koji u kavez ulazi s ciljem da ne dočeka odluku sudaca. S takvom namjerom će sigurno krenuti i protiv Patricka Cotea te se postavlja pitanje ima li Kanađanin odgovor na to ili će Nokeov prosjek postati još bolji.

8. Brendan Schaub  /  9 UFC borbi  /  6:25 minuta u prosjeku
Iako ne glasi kao jedan od boljih "finishera" u teškoj kategoriji, Schaubove borbe završavaju podosta brzo te je i UFC počeo pridavati više pažnje ovom momku i uskoro bi ga mogli gledati i protiv poznatijih imena teške kategorije.

…. Melvin Guillard  /  20 (21) UFC borbi  / 6:25 minuta u prosjeku
Guillard bi se na ovoj ljestvici bolje plasirao da mu je uračunata "no contest" borba protiv Rossa Pearsona, no i bez nje je jedan od najbržih i najiskusnijih boraca lake kategorije na diobi osmog mjesta. Kada bi uračunali i tu borbu prosjek bi mu dodatno skočio i bio bi 6:12 minuta.

10. Charles Oliveira  /  10 borbi  /  6:27 minuta u prosjeku
Da nije žilavog i borbenog Andya Oglea, koji je s Oliveirom izdržao do sredine treće runde, ovaj Brazilac bi bio na 5. poziciji, ispred Pinede, još jednog člana perolake kategorije. No, ono što je bitno je da kod ovog momka nema ni sekunde neaktivnosti u borbama i da je svaki njegov nastup mamac za ljubitelje slobodne borbe.

11. Anthony Johnson  /  11 borbi  /  6:28 minuta

12. Glover Teixeira  / 5 borbi  /  6:29 minuta

13. Anthony Perosh  /  9 borbi  /  6:32 minute

14. James Te Huna  / 8 borbi  /  6:48 minuta

15. Shawn Jordan  /  5 borbi  /  7:02 minute

16. Matt Mitrione  /  9 borbi  /  7:09 minuta

17. Jared Hamman  /  7 borbi  /  7:14 minuta

18. T.J. Waldburger  /  8 borbi  /  7:26 minuta

19. Joe Lauzon  /  16 borbi  /  7:31 minuta

20. Erik Perez  /  5 borbi  /  7:41 minuta

…. Anthony Pettis  /  5  borbi  /  7:41 minuta

22. Cody McKenzie  /  7 borbi  /  7:43 minuta

23. Robbie Lawler  /  10 borbi  /  7:45 minuta

24. Cain Velasquez  /  12 borbi  /  7:47 minuta

25. Chad Mendez  /  8 borbi  /  7:52 minute

 

Istražio: Mario Katušić
mario.katusic@fightsite.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI