Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gaethje i Palomino pružili spektakl u ponajboljoj borbi posljednjih nekoliko godina (VIDEO) | Fight Site

Gaethje i Palomino pružili spektakl u ponajboljoj borbi posljednjih nekoliko godina (VIDEO)

kolumneIZDVOJENA VIJEST 29.03.2015 15:34h Autor:

Justin Gaethje i Luis Palomino

Justin Gaethje i Luis Palomino pružili su najbolju borbu u povijesti WSOF organizacije, no i možda najbolju MMA borbu unazad posljednjih nekoliko godina. Gaethje je obranio naslov, no ono što se događalo tih 14 minuta u kavezu držalo je publiku na nogama.

"Ako za devet mjeseci još uvijek ne budemo govorili o borbi Justina Gaethjea i Luisa Palomina, znat ćemo da je iza nas jedna nevjerojatna godina mješovite borbe. U onome što je vjerojatno već sad suđeno da se nađe na apsolutno svakoj listi najboljih borbi 2015. godine, WSOF prvak Justin Gaethje zadržao je pojas nokautiravši Luisa Palomina u trećoj rundi."

Tako svoj izvještaj WSOF 19 eventa započinje najčitaniji i najrelevantniji MMA portal svijeta, MMAJunkie. A, ako do sad možda i nije bio apsolutno najpopularniji WSOF borac, Justin Gaethje je sad taj naziv potpuno zasluženo osigurao.

Nitko nije ni očekivao da bi borba Gaethjea i Palomina, znajući o kakvim je borcima riječ, mogla dočekati kraj pete runde, ali onome što su ova dva borca pružili se rijetko tko nadao. Jer ovakve borbe se, na ovako visokom nivou, kao što je borba za titulu treće najbolje svjetske organizacije, događaju nevjerojatno rijetko.

Od prve sekunde borbe tu nije postojao korak unazad, niti kod jednog borca, 'killer instinct' je bio ogroman, a teško je opisati koje su sve poteze i tehnike ovi borci upotrijebili. Ne bih se složio s nekim portalima koji ovo nazivaju "barnfight", budući da je ovo tehnički bilo puno iznad ilegalnih borbi po američkim stajama. Ovo su bila dva vrhunska MMA borca, savršeno pripremljena, za koje su postojale samo dvije opcije: "Sa štitom ili na njemu."

Ne želim opisivati borbu, koju sam pogledao, pa ju nakon toga pustio još jedanput i onda još dodatno pogledao uz premotavanje, jer to se ne može opisati. Srećom, borba se nalazi online i MMA fanovi svijeta je imaju priliku pogledati, a mi vam ju donosimo. Ovo je prava promocija ovog sporta, ovo su pravi sportaši i ratnici, a Justin Gaethje je najbolji borac svijeta lake kategorije izvan UFC-a. To su činjenice, a ovo ispod teksta je video najbolje borbe u posljednjih nekoliko godina.

Mario Katušić
mariokatusic.os@gmail.com

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI