FS Matchmaker: Zaslužuje li Barao priliku da odmah vrati pojas?

kolumneIZDVOJENA VIJEST 26.05.2014 20:16h Autor:

Renan Barao

I nakon UFC 173 eventa pokušat ćemo odrediti koji bi mogli biti idući protivnici borcima koji su nastupili u subotu. Glavno pitanje je, naravno, hoće li Renan Barao odmah dobiti priliku vratiti svoj pojas prvaka?

Na UFC 173 eventu održano je 12 borbi, a ovim pobjede Dillashawa nad Baraom, jedino se pobjeda Clarka nad Iaquintom može smatrati pravim iznenađenjem. No, sad se otvaraju prilike za neke zanimljive borbe i postoji dosta opcija, a mi smo odabrali neke koje se čine najrealnijima.

TJ Dillashaw
Idući protivnik: Raphael Assuncao

Glavno pitanje je zaslužuje li Renan Barao odmah priliku vratiti svoj pojas. Po svemu što je do sad napravio u UFC-u, odgovor bi trebao biti da zaslužuje, no isto tako, ovo mu je bila prva obrana otkad je postao pravi prvak, jer do tad je bio privremeni. S druge strane, Dillashaw je dobio ovu priliku samo zato što Assuncao nije bio spreman i zapravo je on prvi izazivač. A i tu dolazi dodatni začin na ovo sve, jer je Assuncao izuzetno kontroverzno pobijedio TJ-a u Brazilu. Iz tog razloga, ovo bi bio savršen meč za početak jeseni, dok bi Barao ipak trebao savladati jednog protivnika iz vrha.

Renan Barao vs. Takeya Mizugaki

Ovo je borba koja bi trebala poslužiti kao "title eliminator". Unatoč izuzetno dosadno načinu borbu te dvije pomalo i kontroverzne sudačke odluke, Japanac je ipak u nizu od pet pobjeda i unatoč tome što gotovo tri godine nije završio protivnika, zaslužuje ovakvu priliku. Barao je bio u sjajnom nizu, no poražen je izuzetno uvjerljivo i iz tog razloga bi bilo najbolje da savlada još nekog protivnika prije nego ponovno dobije priliku za naslov.

Daniel Cormier
Idući protivnik: Borba za naslov (Jon Jones?), ukoliko ne želi čekati, onda Glover Teixeira

Zdrav razum kaže Jon Jones, no ukoliko se on bude borio s Gustafssonom, vjerujemo kako će Cormier tražiti protivnika. Znajući koliko se Jones često bori, Cormier bi trebao čekati do proljeća iduće godine, a on je sam rekao kako ne želi prevelike pauze. Tako da se tu nameće Glover Teixeira, koji je uvjeren da protiv Jonesa nije pokazao svoje pravo lice. Da vidimo što može protiv nevjerojatnog Cormiera.

Dan Henderson
Idući protivnik: Pobjednik borbe Carmont vs. Dollaway

Henderson bez TRT-a više nema mjesta u poluteškoj kategoriji i povratak u srednju je jedini pravi potez. A tu mu je potreban protivnik s ruba top 10 poretka, da se vidim koliko zapravo Hendo još može. Pobjednik ove subotnje borbe se sjajno uklapa.

Robbie Lawler
Idući protivnik: Matt Brown

Nakon što je ugovorena borba Lombarda i Kima, postalo je gotovo izvjesno da će se Matt Brown sastati s pobjednikom subotnje borbe, a to je na kraju, puno uvjerljivije nego se očekivalo, postao Robbie Lawler. Ova oba borca su u situaciji da s jednom pobjedom zaslužuju priliku postati prvak, a kraj toliko zgusnutog vrha velter divizije, najpoštenije je da to odluče međusobnom borbom.

Jake Ellenberger
Idući protivnik: Tarec Saffiedine

Belgijanac je trebao biti prvi Ellenbergerov protivnik, no ozljeda je to spriječila. No, sad je savršena prilika za to. Saffiedina želi svoje mjesto u vrhu, a Ellenberger tamo želi ostati. Da vidimo kojem će uspjeti!

James Krause
Idući protivnik: Joe Lauzon

Krause je sjajan borac poražen samo jednom u posljednjih deset borbi. I za njega je velika šteta što se Varneru dogodila ozljede, jer je borba imala potencijal završiti kao pravi šou. No, Krause je pokazao dovoljno da zaslužio kvalitetnog, ali i atraktivnog protivnika. Netko atraktivniji od Joe Lauzona? Teško!

Michael Chiesa vs. Tony Ferguson

Dva pobjednika Ultimate Fightera, Chiesa na 4-1 u UFC-u, Ferguson na 5-1, obojica ostvarili uvjerljive pobjede, obojica dovoljno atraktivni da su im borbe uvijek zanimljive. Jedan sjajan hrvač, drugi opasan nokauter. Treba još nešto da bi se uvjerili da je ovo savršen "matchup"?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI