FS Matchmaker: Ostaje li Bendo u velteru?

kolumneIZDVOJENA VIJEST 16.02.2015 12:03h Autor:

Benson Henderson

Zanimljiv je bio UFC Fight Night 60, a veliki talenti, kojih je program bio prepun, ostvarili su nove pobjede. Sad se postavlja pitanje što bi im moglo slijediti, a također i što slijedi Bensonu Hendersonu. Prije svega, ostaje li u velter kategoriji?

Iz tog razloga ćemo se, kao po običaju, posvetiti igranju matchmakera. Možda Joe Silva i Sean Shelby jednom i naiđu slučajno na ovaj portal pa vide prijedloge. Naravno, šalu na stranu, ali zanimljivo je na ovaj način proanalizirati situaciju unutar nekih divizija.

Benson Henderson
Idući protivnik: Thiago Alves

Bendo je nakon borbe izjavio kako ozbiljno razmišlja o ostanku u velteru, budući da mu odgovara situacija gdje se ne mora mučiti s rezanjem kilograma. Ukoliko se odluči na takav korak, pravi izbor za protivnika je neko poznato ime i iskusan borac. Thiago Alves je upravo takav. Bivši izazivač, Pitbull, je ostvario dvije pobjede od povratka u kavez te oba puta zaradio bonus. Ne moramo uopće niti razmišljati koliko bi ova borba bila atraktivna, a i Bendo bi protivnika jednake visine.

Brandon Thatch
Idući protivnik: Stephen Thompson

Nadamo se da nas UFC neće lišiti spektakla koji smo trebali dobiti te da će se ova borba ipak održati. Thatch je još jednom pokazao koliko je atraktivan, a isto to smo navikli gledati od Thompsona. Rebro brzo zarasta, neka se Thatch odmori, a onda objava ove borbe, pa neka krenu pripreme i gledamo ih početkom ljeta.

Max Holloway
Idući protivnik: Cub Swanson

Ova borba je potvrđena, na nemamo što nagađati osim reći kako se izuzetno radujemo. Holloway će sigurno naći svoje Top 10 mjesto na novoj ljestvici, a ovako odmah ima priliku napasti Top 5. Kako je Max sam rekao riječ o "ninja borbi, dva borca ninja stila." Samo neka ne budu nevidljivi kao ninje, jer ovu borbu se ne smije propustiti.

Cole Miller
Idući protivnik: Jeremy Stephens

S veteranima kao što je Cole nikad nije lako kod izbora protivnika, posebno nakon poraza. Nema smisla dati mu nekog gladnog mladog lava, no srećom, ova divizija ima još jednog iskusnog borca u sličnim problemima. Jeremy Stephens je spojio dva poraza te ga je to udaljilo od samog vrha. Također je odradio veliki broj UFC borbi, odnosno s 20 iza sebe je čak ispred Millera. Borbe veterana su uvijek dobar izbor.

Neil Magny
Idući protivnik: Dong Hyun Kim

Magny treba napasti Top 10, a isto tako treba vidjeti kako će se snaći protiv borca barem relativno istih dimenzija. Kim je tu prava opcija, nalazi se na devetom mjestu, a po rasponu/dosegu je u kategoriji možda i odmah iza Magnya. Sa šest pobjeda u nizu se nema što čekati, čovjek je spreman i vrijeme je za prave testove, jer s ovakvim izborom protivnika kao do sada, može ih naslagati i preko deset.

Dan Kelly
Idući protivnik: Sam Alvey

Australski judo olimpijac, s čak četiri nastupa na najvećoj sportskoj manifestaciji, je pod stare dane, a 37 ljeta je iza njega, krenuo u MMA vode i ima 2-0 u UFC-u. Jako lijepo u svakom slučaju, no realno je da ne može puno više od toga. No, zato ga UFC može koristiti za zanimljive i atraktivne borbe, kakva bi protiv Sama Alveya sigurno bila. Idući australski card treba borbe, a i Alvey je tamo već poznat, budući da je u Sydneyu slavio u svojoj posljednjoj borbi.

Kevin Lee
Idući protivnik: Rashid Magomedov

22-godišnji Lee je vjerojatno najveći američki potencijal u kategoriji do 70 kilograma. Nakon debi poraza od Ala Iaquinte naslagao je tri pobjede i vrijeme je za teži ispit. A Rashid Magomedov je najveći europski potencijal ove divizije. Tri UFC pobjede, pro skor 19-1, zvuči impresivno, a tako i izgledaju njegovi nastupi. Vrijeme je da vidimo koliko Lee vrijedi

Ray Borg vs. Zach Makovsky

Oba ova borca su došli do subotnjih pobjeda, a već na press konferenciji su dali do znanja da nemaju ništa protiv međusobne borbe. Top 10 su, ambiciozni su, jedan je bivši Bellatorov bantam prvak, drugi je mladi talent, koji vjeruje kako već sad ima ono što mu treba za napad na vrh. I što je bitno, oba nude atraktivne predstave u sve boljoj i zanimljivijoj muha kategoriji. Make it happen!

Chas Skelly
Idući protivnik: Rony Jason

Borba Chasa Skellya i Mirsada Bektića bio je debi dva supertalentirana borca. Bektić je tad slavio, a Skelly dobio malo teži put od njega ispred sebe. No, dobro se nosi s tim te je ostvario tri pobjede nakon toga, od toga čak dvije prekidom. Protivnik bi mu mogao biti Rony Jason. Brazilac je također mlad, ima skor 4-2, uz kontroverzni poraz u svoj posljednjem nastupu. Ne znamo kolike su šanse da se ovo ostvari, ali ja osobno bih tu borbu izuzetno volio gledati.

Odabrao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI