FS Matchmaker: Holly Holm još nije spremna za Rondu

kolumneIZDVOJENA VIJEST 03.03.2015 12:02h Autor:

Raquel Pennington i Holly Holm

UFC 184 je iza nas, a fenomenalna Ronda je još jednom sve ostavila bez teksta. Teško je pitanje može li tko zaustaviti, ali dojam je da Holly Holm još nije spremna. A što s ostalima, hoće li Tony Ferguson napokon dobiti protivnika iz vrha, gdje je zapravo Ellenberger, a što s Koscheckom? Pročitajte u novom matchmakeru.

I ovog puta smo se odlučili poigrati Seana Shelbya i Joea Silve s onim borcima za koje se stvara neki realan dojam u kojem bi smjeru njihova UFC karijera mogla ići, kao i nekima kojima je možda ipak vrijeme za, naravno zasluženu, borilačku mirovinu.

Ronda Rousey
Iduća protivnica: Miesha Tate

Možda je došlo vrijeme za treći pokušaj Mieshe Tate, iako je to podosta riskantna odluka. Jedina djevojka koja je Rondi pružila pravi otpor bi porazom u trećoj borbi došla do situacije gdje teško može očekivati četvrtu te bi UFC ipak još malo mogao sačekati. No, ono što je bitno, Miesha je dodatno napredovala, svakom borbom izgleda sve bolje, a već prošli put je dobro izgledala pune dvije runde, dok nije došao problem s kondicijom. Ističe se kao jedini pravi ispit, ali da li je vrijeme za novi pokušaj? Teško je reći, no ako se gleda sportskim razlozima, "Miesha it is".

Cat Zingano
Iduća protivnica: Bethe Correia

Brazilka me nije uvjerila apsolutno u ništa. Istina, ima tri pobjede, ali realno, protiv veteranke Julie Kedzie je bila izuzetno kontroverzna odluka, a Jessamyn Duke i još jedna veteranka Shayna Baszler, ipak nisu portfolio s kojim se dobija borba za titulu. U ovom slučaju jezik ne bi smio donijeti borbu za naslov, no ako želi, neka se dokaže i savlada Cat. Zingano je spremna ući već sutra u kavez, pa hajde da to vidimo.

Holly Holm
Iduća protivnica: Jessica Eye

Iako mnogi Holly Holm smatraju novom glavnom prijetnjom za pojas, protiv ipak prosječne Raquel Pennington (jer sa skorom 5-5 ne možeš biti više od prosjeka) nije pokazala ono što je potrebno da bi uopće došla misao da može ugroziti Rondu Rousey. Jessica Eye se zato čini kao pravi izbor, jer i njoj, kao i Holly, treba jedna prava velika pobjeda. Ova borba vrlo lako može biti "title eliminator", no nešto bi se pitalo i dvije djevojke navedene u prijedlogu iznad.

Jake Ellenberger
Idući protivnik: Neil Magny

Ovo je zicer i borba za koju se svi čude da već nije ugovorena. Nakon što je Magny savladao Kunimota i došao do šeste pobjede u nizu, svi su prognozirali da mu je idući protivnik pobjednik borbe Ellenbergera i Koschecka. Sad kad se zna tko je to, vrijeme je da se ugovori i da Neil Magny krene u napad na Top 10. Ono što smo gledati posljednjih 12 mjeseci bilo je impresivno, sad je vrijeme za novu stepenicu.

Josh Koscheck
Idući protivnik: Amir Sadollah

Koscheck je, do ozljede oka, izgledao podosta dobro protiv Ellenberge te, iako ga mnogi šalju u mirovinu, ja mislim kako se on još može boriti. Kao savršenog protivnika je moguće prezentirati Amira Sadollaha, još jednog veterana, koji je doživio poraz nakon povratka s dulje pauze. Pa da vidimo koji se još može boriti u UFC-u, a kojem je vrijeme stvarno isteklo.

Alan Jouban vs. Tim Means

Dva uvjerljiva pobjednika s ovog eventa su savršen izbor za međusobnu borbu. Means je došao do treće pobjede u nizu, nakon što je u povratničkoj borbi poražen od Neila Magnya. Pokazao je izvrsnu stand up tehniku, koji bi sad mogao prezentirati protiv još jednog impresivnog borba. Jouban je 2-1 u UFC-u, no uz kontroverzan poraz. Ovo bih upario i iz razloga što ovi borci neće bježati od pravog duela, odnosno sigurno bi ponudili vatromet stand upa.

Tony Ferguson
Idući protivnik: Myles Jury

Ferguson je u UFC-u na 8-1, Jury na 6-1. Zanimljivo, Jury je na devetom mjestu ljestvice, a Ferguson je sad tek ušao na nju, gdje se nalazi na 13. Već to dovoljno govori koliko je El Cucuy zapravo podcijenjen cijelo ovo vrijeme, unatoč impresivnim protivnicima koje je savladao (Castillo, Trujillo, Tibau…). Najavio je kako želi Top 10 borce jednog po jednog, no idemo preskočiti desetog Alvareza i krenuti od Jurya, koji je porazom od Cerronea prekinuo seriju od 6-0 i doživio prvi poraz u karijeri.

Gleison Tibau
Idući protivnik: Danny Castillo

Tibau je odradio svoju 25 borbu u UFC-u, no i prekinuo niz od tri pobjede. Rekao je kako slijedi kratka pauza, ali da do kraja godine želi odraditi još tri borbe i postati UFC rekorder po broju nastupa. Castillo je još jedan veteran s kojim bi ga bilo zanimljivo upariti, recimo negdje u svibnju.

Mark Munoz
Idući protivnik: Nitko, mirovina

Došlo je vrijeme da Mark Munoz kaže kako je kraj. Već neko vrijeme izgleda sporo, potrošeno i prije svega nezainteresirano. Ni hrvanje mu više ne pomaže, jer izgleda kao da mu je nevjerojatno lako "sprawlati". Više nije niti za gatekeepera, nakon što je dozvolio da ga za dvije minute uguši velteraš koji je borbu prihvatio prije tri tjedna. Žao mi je, ali Mark je gotov.

Derrick Lewis
Idući protivnik: Viktor Pešta

Black Beast izgleda sporo, neokretno, kao da je jedva došetao do kaveza i sve što ide s tim, no on je borac skora 12-3 (3-1 u UFC-u), koji čim dođe u "full mount", borbu možeš proglasiti gotovom. Viktor Pešta je suprotnost. Čeh izgleda kao model koji je upravo došao sa snimanja reklame za traperice, a u posljednjoj borbi je napokon prezentirao svoj iznimni talent. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi se suprotstavio borcu kao Lewis, koji nema raznolik arsenal, ali je dovoljno da te jednom pogodi ili baci na pod.

Matchmakera se zaigrao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI