Kome smeta uspjeh Final Fighta?

kolumneIZDVOJENA VIJEST 21.01.2013 14:39h Autor:

Cro Cop Final Fight

"Mislim da je bitno objasniti na početku da ovaj naslov 'Cro Cop Final Fight', jer je u nekim medijima bio pogrešno protumačen, ne znači da je to Mirkova zadnja i oproštajna borba. To nikako nije tako. Mirko je u jednom trenutku najavio oproštaj od UFC-a i to je istina. On se sigurno više neće boriti u kavezu, ali planovi su svakako da ostane u svjetskom vrhu. Pokušat će se ove godine približiti svjetskom vrhu i K-1 trofeju što mu je san od kada smo počeli raditi zajedno", ovim riječima je vlasnik Fight Channela i Cro Copov menadžer, Orsat Zovko, prošle godine na press konferenciji u hotelu Sheraton, kojoj je prisustvovalo više od 50 medija,  najavio "Cro Cop Final Fight".  Priredba se 10. ožujka održala u Areni Zagreb te je produkcijom i borbama bez sumnje podignula ljestvicu organizacije borilačkih priredbi u regiji na jednu novu, do tada neviđenu visinu.

Gotovo godinu dana kasnije je na pomolu održavanje novog Final Fighta u istoj dvorani s istim akterom u glavnoj ulozi. I ne samo to, Fight Channel u 2013. planira organizirati i producirati desetak priredbi na istom, vrhunskom nivou koje bi napokon ovoj regiji pružile borilačke turnire koje i zaslužuje u skladu sa sportskom tradicijom koju neosporno posjeduje.

Nažalost, sama najava prve priredbe 15. ožujka je izazvala određene negativne komentare na raznim forumima, a najčešći argument jest da organizatori pokušavaju "prevariti publiku jer je već prošli Final Fight najavljen kao posljednji". Ide se toliko daleko da se poziva na bojkot priredbe. Toplo se nadamo se da se radi tek o nedostatku pravih informacija, a ne o zlonamjernosti s obzirom da Final Fight nikada nije najavljen kao posljednji Cro Copov nastup ili Filipovićev zadnji meč u Hrvatskoj. Da ne bi bilo zabune, isječak s press konferencije na kojoj se to jasno naglašava, smo priložili ovom osvrtu, a za one koji malo bolje prate borilačka zbivanja na ovim prostorima i to je potpuno nepotrebno. Naime, prvi Final Fight je održan još 31. listopada 2003. u zagrebačkom Domu sportova (LINK), a turnir iz iste serije je planiran i za 2005. Radilo se o vrhunskim borilačkim priredbama na kojima su nastupila svjetska imena poput Akhramenka, Ignashova, Leke, Bernarda… Nadalje, Final Fight u engleskoj terminologiji doslovce znači "finalna borba", a ne "posljednja borba" ili "posljednji turnir" kako se negativno sugerira.

Kvalitetu organizacije prošlogodišnje priredbe u Areni su prepoznali najjači svjetski borilački promotori i globalne borilačke promocije. Tome u prilog idu mnoge ponude koje je Fight Channel dobio, a tiču se kopromocije i koorganizacije turnira na najvišoj mogućoj visini. Naš cilj je ljubav prema borilačkom sportu podijeliti s hrvatskim i regionalnim fanovima i pružiti im turnire kakve su navikli gledati isključivo u produkciji najjačih globalnih borilačkih igrača. Osim toga, želimo profilirati mlade i perspektivne borce i pružiti im mogućnost nastupa na velikoj pozornici pod svjetlima reflektora cijelog svijeta. Takvu priliku su prošle godine već iskoristili Igor Jurković, Mladen Brestovac, Toni Milanović, Agron Preteni i mnogi drugi.

Svjesni smo da nam slijedi trnovit put prepun raznih prepreka, kao i negativnih komentara koji su sastavni dio folklora na ovim prostorima, a koji se pojavljuju svaki put kada netko odluči napraviti nešto što vrijedi i što je vrijedno pažnje. Budite uvjereni da nas oni neće pokolebati i da ćemo stići do našeg cilja.

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI