Da li je 2014. bila njihova godina?

kolumneIZDVOJENA VIJEST 29.12.2014 18:53h Autor:

Yoel Romero

Početkom siječnja objavili smo tekst u kojem smo prognozirali koji bi manje poznati borci mogli napraviti značajan korak u 2014. godini. Ovo je tekst u kojem analiziramo jesmo li bili u pravu.

2014. bi trebala biti njihova godina bio je naziv kolumne koja je objavljena početkom ove godine, koja nam je upravo na izmaku. Autor, odnosno moja malenost, je iz svake UFC-ove divizije odabrao po jedno ime za koje je smatrao da bi trebao napraviti značajan iskorak u godini koja je upravo iza nas.

Ovaj tekst je analiza istog, odnosno vrijeme je da se vidi kako su ti borci (i borkinja) ovu godinu zapravo odradili te koliko su bili uspješni.

Ali Bagautinov (1-1 u 2014.)

Za Bagautinova je bila dobra prognoza da bi on mogao postati budući izazivač u muha kategoriji. Odradio je sjajnu borbu protiv Johna Linekera te time osigurao borbu za naslov. Tamo je ipak pokazao da nije dostojan prvaka, a kasniji testovi na doping su upropastili cijeli dobar dojam koji je ostavio prije toga.
Ocjena: Bez dopinga, bila bi 4, ovako +2

Chris Holdsworth (1-0 u 2014.)

Pobjednik Ultimate Fightera te, po sudu timskih kolega, najtalentiraniji član Alpha Malea, odradio je samo jednu borbu ove godine i to je velika šteta. Ovaj iznimni talent je vrlo lako riješio opasnost Chica Camusa i još jednom potvrdio o kakvom se potencijalu radi. Skor mu je 6-0 i nadamo se da će 2015. godina biti ona u kojoj će cijela bantam divizija jako dobro znati tko je on.
Ocjena: -4, zbog nedostatka nastupa

Andre Fili (1-1 u 2014.)

Još jedan član Alpha Malea, koji nije dobro krenuo s rezultatskog smisla. Protiv Maxa Hollowaya je izgledao jako dobro, njih dvojicu su bili zakinuti za bonus za borbu večeri, a poraz je doživio prekidom u trećoj rundi. Šteta, jer je prve dvije izgledao jako dobro. Zato se iskazao u Brazilu na UFC 179, gdje je naprosto rasturio Felipe Arantesa. Dobar znak za dalje, to je sigurno
Ocjena: -4, jer poraz je ipak poraz

Norman Parke (1-0-1 u 2014.)

I momak iz Sjeverne Irske je jedan od onih koji su upisali samo dva nastupa. Trebao je i treći, no ozljeda je onemogućila susret s Diegom Sanchezom u Meksiku. Njegov prvi nastup obilježio je nevjerojatan potez suca Maria Yamasakia, koji mu je oduzeo bod zbog hvatanja hlačica svog protivnika (???) te je to rezultiralo neodlučenom borbom, no u Dublinu je slavio protiv Kotania. Idući nastup mu je za tri tjedna, u Bostonu protiv Gleisona Tibaua.
Ocjena: -5, nije kriv za oduzetu pobjedu

Brandon Thatch (bez nastupa u 2014.)

Najiščekivaniji borac ostao je bez nastupa. Tek što se oporavio od operacije, uslijedila je ozljeda kratko prije borbe protiv Jordana Meina. No, UFC nam sprema spektakl na Valentino. Brandon Thatch protiv Wonderboya Thomsona. Pokušajte na trepnuti!
Ocjena: bez ocjene

Yoel Romero (3-0 u 2014.)

Kubanac je jedna od najboljih priča ove godine. Vrlo kasno je krenuo u MMA vode, no došao je samo jednu borbu od napada na titulu. Godinu je počeo velikim preokretom protiv Dereka Brunsona, nakon toga je nathrvao Tavaresa, da bi završio s još jednim preokretom, protiv Tima Kennedya. Na UFC 184 čeka ga title eliminator borba protiv Jacarea Souze.
Ocjena: +5, od borca van rankinga do title eliminatora, sve u godinu dana!

Robert Drysdale (1NC u 2014.)

Napokon se dočekao debi najvećeg američkog BJJ borca svih vremena. I u debiju odmah spektakl i kandidat za najbolji submission godine. Svi su pričali o Robertu, razmišljali tko bi mu trebao biti idući protivnik, a onda se dogodio pad na doping testu i vjerojatni kraj karijere.
Ocjena: -1, doping je uništio fantastičnu priču!

Derrick Lewis (2-1 u 2014.)

Crna zvijer je opravdala svoj nadimak, barem ako ćemo to pitati Jacka Maya, protiv kojeg je debitirao te Gutta Innocentea nakon njega. Lewis je borac koji samo treba doći u gornju poziciju i borba je vjerojatno gotova. Nažalost, nije uspio spojiti tri pobjede, pošto je Matt Mitrione izuzetno inteligentno odradio borbu s njim i nokautirao ga, no već na UFC 184 imat će priliku pokrenuti novi pobjednički niz. Čeka ga Ruan Potts
Ocjena: 4, jer njegovo vrijeme tek dolazi, a to je potvrdio

Amanda Nunez (0-1 u 2014.)

Lavica je mogla imati ocjenu 5 i borbu za naslov UFC-ove prvakinje. A zašto nije? Zato što je Cat Zingano jedna izuzetno izdržljiva i hrabra borkinja. Amanda ju je doslovno masakrirala prvu rundu, da bi Zingano u drugoj napravila preokret te savladala vidno istrošenu Brazilku. No, nije puno izgubila, Amanda je potvrdila kvalitetu i svoje mjesto u vrhu.
Ocjena: 4, potvrdila je kvalitetu, a tako malo je nedostajalo da se o njoj priča kao o izazivačici.

Toliko o ovoj analizi, a prvog dana 2015. godine možete očekivati novi popis boraca i borkinja od kojih bi mogli doživjeti velike stvari u narednoj godini!

Pripremio: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI