Cro Cop je svojim high kickom ostavio neizbrisiv trag u povijesti! (VIDEO)

kolumneIZDVOJENA VIJEST 11.04.2015 14:16h Autor:

Mirko Filipović

Postoje neki događaji koji nikad neće otići u zaborav. Uspjeh Mirka Filipovića je jedan od tih događaja. Nikad zaborav neće dohvatiti sve njegove pobjede. Poraz je sastavni dio natjecanja. I oni su uslijedili, ali "Cro Cop" nikad neće biti poznat po porazima koji su uslijedili nakon njegovih najboljih dana.

Koliko nas je usrećio kad je lijevim high kickom mnoge borce iz samog svjetskog vrha poslao na spavanje? Koliko nas je klicalo i skakalo od sreće na njegove pobjede? Pa taj čovjek je, uz Fedora i "Minotaura" harao Japanom poput tsunamija. Malo tko je mogao izbjeći njegovim šakama i nogama, kako u K-1 tako i u MMA-ju.

No, on nije svugdje cijenjen onoliko koliko ga treba cijeniti. Cro Cop je u Japanu svetinja. Za razliku od nekih s naših prostora, Japanci prepoznaju tko je uistinu Mirko Cro Cop. Koliko je napravio za MMA, kojim životom je živio samo kako bi svako par mjeseci mogao ući u ring i dijeliti i primati udarce. Kod nas je problem to što ljudi mijenjaju mišljenje kako vjetar zapuše. Ako Filipović večeras pobijedi Gonzagu, opet će biti miljenik hrvatskog naroda i junak ove države. Ako izgubi, svi će mu "mudro" savjetovati da se trebao umiroviti onog dana kad mu je Gabriel Gonzaga nanio najteži nokaut u karijeri, i to upravo oružjem kojim je Mirko ostavio trag u povijesti. Svi će opet govoriti kako se nije ni u 40-oj trebao vraćati u najjaču MMA organizaciju po još batina i sramoćenja. Lako je biti "keyboard warrior" i osuđivati bez da ste prošli ono što je malo tko u svijetu. Mi nismo Mirko, mi nismo prošli ono što je on dva puta dnevno prolazio otkad je ušao u svijet borilačkih vještina. Ako bude poražen, nemojte mu to uzeti za zlo. Odrasla je osoba, zna što radi i on svaki dan lije krv i znoj, ne mi. Zbog toga ga nemamo pravo osuđivati. Tko smo mi da bi nešto mogli prigovoriti jednoj takvoj sportskoj ličnosti kao što je Cro Cop? Što je naš uspjeh naspram njegovog?

Poznato je kakve spartanske treninge Cro Cop svakodnevno odrađuje. Čovjek je zašao u četvrto desetljeće života, a još uvijek ima istu želju za borbom, gladan je uspjeha kao i na početku svoje karijere.

Kao osoba nije onaj od glasnih boraca kojima je priča važnija od samih borilačkih vještina, nego je miran, poput svog kolege Fedora Emelianenka, s kojim je "ucrtao" jedno poglavlje MMA-ja. Gospodin je koji se nikad nije prepucavao s drugima. Gleda sebe i ne dira se u druge. "Tiha voda brege dere". Nadam se da će tako biti i večeras.

Pružimo mu podršku jer je to zaslužio. Na njega stvarno možemo biti ponosni, bez obzira kako završio meč protiv Gonzage. Možemo biti sretni jer je jedan sportaš s takvim svjetskim uspjehom nosio hrvatsku zastavu preko Amerike, Europe i Azije.

Dok čekamo 21 sat i početak UFC Fight Nighta 64, pogledajte Mirkove nokaute i nabrijte se na ono što nas čeka večeras.

                                                                                                                                                                 Vice Stanišić
                                                                                                                                     [email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI