5 razloga zbog kojih morate podržati Cro Copa u Krakowu!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 19.03.2015 11:36h Autor:

Cro Cop is back!

Svaki pravi MMA fan je gotovo sigurno, čuvši kako će Cro Cop svoju prvu "osvetničku misiju" u UFC-u odraditi u Krakovu, barem u glavi isplanirao put u Poljsku. S obzirom da su UFC-ove priredbe gotovo redovito rezervirane za Sjevernu ili Južnu Ameriku, a da se one europske uglavnom održavaju u Švedskoj (ili sjevernim europskim državama), a da tamo i nemamo prilike vidjeti regionalne borce, jasno je da se ovakva prilika ne nudi dva puta.

U kratkom tekstu ćemo vam dati nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo otići u Krakow i podržati Cro Copa!

> Još niste kupili ulaznicu za Krakow i Cro Cop vs. Gonzaga II? Učinite to sada!

1. Ovo je možda i posljednja prilika da vidimo Cro Copa na europskom kontinentu

U 41. godini Mirko je iznenadio borilački svijet novim potpisom za UFC. I što je još bitnije, najavio je kraj karijere u elitnoj promociji kada je u pitanju MMA, a onu kick boksing je već zaključio. Zaključak se nameće sam po sebi; teško je očekivati da ćemo Filipovića još dva puta, koliko mu traje UFC ugovor, gledati u Europi. UFC-ova namjera je bila jasna, za prvi dolazak na poljsko tržište su željeli osigurati nešto posebno. I jesu. Stoga je ovo možda i posljednja prilika da Cro Copa vidimo uživo na europskom kontinentu. Kada se radi o tako legendarnom borcu koji nas je zadužio svim onim sjajnim nastupima koje je pružao tijekom duge karijere, onda je to dodatni motiv da i mi podržimo njega u vrlo bitnoj mu misiji.

Koliko rijetko Mirko nastupa u Europi, kada govorimo o MMA mečevima, jasno pokazuju brojke. Od ukupno 44 profesionalna MMA nastupa, Cro Cop je  na europskom kontinentu odradio njih samo četiri. Dva puta smo ga gledali u Engleskoj (Manchester i London), jednom u Njemačkoj (Cologne) te u Moskvi (protiv Oleinika). Ovo će mu biti tek peti europski MMA nastup, a možda i posljednji!

2. Poljska je relativno blizu Hrvatske

Ako za mjesto polaska pretpostavimo Zagreb, onda nas od poljskog Krakowa dijeli samo nešto više od 800 kilometara. Od tih 800 km gotovo 750 je "popoločeno" autocestama, a prijevoz u jednom smijeru košta oko 140 eura sa svim troškovima uključujći benzin i cestarine te traje oko 8 sati. S obzirom da će se rijetko tko na ovakav put odlučiti sam, jasno je da se ti troškovi dijele i da na koncu iznose kudikamo manje.

Niti cijene avionskih karata nisu posebno skupe pa povratna karta na relaciji Pleso – Krakow košta oko 220 eura! Računali smo da polazite u petak, a vraćate se u nedjelju nakon priredbe.

3. UFC je spektakl za sebe

Tko nije doživio UFC priredbu uživo, ne zna što je propustio. UFC zaista jest spektakl za sebe kada govorimo o svijetu slobodne borbe. Priredba će početi već oko 18 sati i traje debelo iza ponoći. Ako znate da su ulaznice u SAD-u, pa čak i u nešto bogatijim europskim državama, i višestruko skuplje, onda je razlog za odlazak u Poljsku tim veći. Cijena karata za Cro Cop vs. Gonzaga II se kretala već od 180 kuna, a one na odličnim mjestima na tribinama koštaju oko 370 kn. Možda ekonomska situacija i nije posebno dobra u našoj državi, no ovo zaista jest jako povoljna kupnja kada govorimo o UFC-u. Ako ste pravi MMA fan, onda morate doživjeti UFC uživo! Bez daljnjega…

4. Cro Cop je to zaslužio

Već smo napisali da nas je Mirko Filipović zadužio sjajnim nastupima kroz čitavu karijeru. UFC epizoda je njegova jedina crna mrlja koju je odlučio ispraviti u misiji za koju je sam rekao da je "osvetnička". Prije konačnog vješanja rukavica o klin, Filipović želi riješiti neke stare račune, a od kuda bolje krenuti, nego od čovjeka koji mu je pružio najteži poraz u karijeri. S obzirom na količinu sreće i pozitivnog adrenalina koje nam je taj čovjek proteklih 15 godina pružio svojim nastupima, zaslužio je punu dvoranu svojih navijača u Krakowu! U to nema sumnje!

5. Krakow je prekrasan grad

Krakow je drugi najveći poljski grad, ali i jedan od najstarijih gradova u čitavoj Poljskoj. Radi se o velikom kulturnom središtu koje je mamac za velik broj turista zbog svolje ljepote, kulturne baštine i ostalih pozitivnih vrijednosti. Isplati ga se vidjeti i ako motiv nije meč Cro Copa i Gonzage pa je dobro spojiti ugodno s korisnim i malo prošvrljati po gradu  te se kulturno uzdići.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI