Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Zvijer” Spahović: Gazim naprijed i donosim FFC pojas u svoje Sarajevo! | Fight Site

“Zvijer” Spahović: Gazim naprijed i donosim FFC pojas u svoje Sarajevo!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.03.2015 13:54h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Tomislav Spahović je prava zvijezda u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Kada se "The Beast" popeo na binu i krenuo prema ringu, nitko u čitavoj Skenderiji nije sjedio. Digli su se i skandirali njegovo ime. Tomo im je vratio pobjedom nad iznimno čvrstim Kamenom Georgievim.

U prvom velikom intervjuu nakon FFC-a 7 gdje je uhvatio svoju treću pobjedu u Final Fight Championship borilištu, Spahović je otkrio dojmove s priredbe koja se održala proteklog vikenda.

"Sarajevo do sada nije imalo prilike gledati jedan svjetski borilački brand tako da su svi izuzetno zadovoljni čitavom priredbom, produkcijom i borbama. FFC je definitivno jedna od najjačih europskih promocija. Sarajevska publika je prepoznala kvalitetu i da se već sutra FFC vrati u grad, dvorana bi bila dupkom puna", tvrdi Sarajlija.

On je slavio treći put u FFC borilištu, drugi put odlukom.

"Ja sam zadovoljan svojim nastupom jer sam upravo ja bio taj koji mu je zaustavio niz od 10 uzastopnih pobjeda. Bugar je opasan i kvalitetan. U meč je uskočio samo dva dana prije priredbe pa ga nisam imao prilike previše proučavati. Borba je bila izuzetno teška, a ja nisam htio ništa riskirati jer, kao što sam rekao, nisam znao previše o svom protivniku. Radio sam pametno, od prve runde sam dominirao i na kraju pobijedio. Mislim da sam bio bolji u sve tri runde te da sam odradio odličan posao. Pobijediti nekoga ovako dominantno tko ima score 20-9 i pet puta više borbi od mene je veliki uspjeh. Mnogi su mislili da Georgiev neće niti doći jer bi bio prevelik zalogaj za mene. No, ja sam deminatirao njihovo mišljenje. Spreman sam za sve, ne odbijam mečeve i želim samo jače protivnike. Jedino tako mogu napredovati."

Kao što je i sam Spahović rekao, Bugar je izuzetno čvrst pa je izostalo "mrvljenje u prah" koje je najavio…

"Tvrd je i iskusan. Iznenadio me je koliko je čvrst. A zašto nije posatao prah? To je samo njegova sreća da se to nije dogodilo…"

Spahović je prvi put nastupio pred tolikim brojem navijača…

"To je bio neopisiv osjećaj. Čitava dvorana je bodrila svog sportaša i jednostavno je bilo prelijepo. Ovim putem se zahvaljujem svim svojim navijačima i fanovima. 'The Beast' gazi prema naprijed i ide u nove pobjede."

Treća pobjeda u nizu je Spahoviću donijela i status ozbiljnog kandidata za titulu. Ne krije da mu je upravo to cilj…

"Plan mi je uzeti naslov u poluteškoj kategoriji FFC-a i ostati prvak što dulje. Prvo na redu je uzimanje titule i to je ono što sada slijedi. Dat ću sve od sebe da donesem pojas u svoje Sarajevo."

Upitan o tome koliko je daleko od šanse za naslov, Spahović odgovara:

"Ako ja nisam zaslužio naslov, ne znam tko jest. Neporažen sam u tri FFC nastupa, a toliko boraca je odbilo nastupiti protiv mene. Ako već naredni meč nije za titulu, onda vjerujem da me još samo jedna pobjeda dijeli od tog cilja. Iako ja mislim da već u sljedećem nastupu zaslužujem borbu za pojas. Nebitno mi je s kim se borim, bitno je da mi više protivnici ne otkazuju nastup i da se spreman za jednog protivnika, ne za njih trojicu. Svi potencijalni kandidati su već doživjeli poraz osim mene. Ja sam neporažen i želim taj pojas."

I zaista, Spahoviću su se samo za ovaj meč promijenila tri protivnika, a prva dva su otkazala doslovno zbog straha… Tomo bi sada volio dobiti protivnika koji neće pobjeći.

"To bih želio. Jednostavno je drugačije kada usmjeriš čitav trening kamp na jednog borca i prepoznaš njegove slabe točke te se usmjeriš na njih. Na Salchowa sam potrošio čak dva mjeseca, a onda odjednom otkaz. Uletio je Rakić dva tjedna prije borbe koji je potpuno druga dimenzija borca u odnosu na Salchowa. Dva tjedna sam se pripremao za njega i u tom trenutku ulazi Bugar Georgiev. O njemu nisam ništa znao, a radi se o borcu koji ima više iskustva od ova dva protivnika zajedno. Niti to mi nije bio problem. Nastojao sam nametnuti svoj ritam i to sam napravio. Ne skrivam da je postojao pritisak zbog toga što mi se toliko puta mijenjao protivnik. Zato bi bilo dobro sljedeći put da se spremam za određeno ime i da se ono pojavi u ringu."

Igor Pokrajac će u travnju debitirati za FFC i velika je mogućnost da će se boriti za titulu u poluteškoj kategoriji. Bi li se Spahović ikada borio s Igorom, uzevši u obzir da su prijatelji?

"Igor se sljedeći mjesec bori u Ljubljanu i ponovno ćemo biti zajedno te ćemo ići u novu pobjedu. U to uopće ne sumnjam. S njim se nikada ne bih borio, čak niti za velike novce. On je meni više od prijatelja i ta borca nema smisla."

Osim Pokrajca, Tomislav ne bira…

"Neka mi daju bilo koga. Sa svakim može, osim s Igorom s kojim sam u odnosima kakvim jesam."

U posljednje vrijeme se vidi velik napredak u Spahovićevim nastupima, a njegov profi score od 7-5 nije pokazatelj kvalitete…

"Score mi je zapravo 7-4 i jedna diskvalifikacija koja je upisana kao poraz na MMA ligi, a tako nije bilo dogovoreno. Tukao sam protivnika dvije runde i zbog udarca laktom sam na kraju diskvalificiran. Za napradak sam zaslužan prije svega ja sam jer ulažem mnogo novca i truda u trening kampove. U zadnje dvije godine sam mnogo napredovao uz Igora Pokrajca i Mirka Filipovića te su mi jako pomogli treninzi u Zagrebu. A porazi su bili na početku karijere dok sam još bio početnik. I u njima sam pobijedio sam sebe. Nitko me nije dominirao, nego sam skupo platio vlastite greške. One se više ne ponavljaju. Score i nije pokazatelj kakav si borac", tvrdi Spahović.

Situacija oko Rakića i odustajanja je iza njega i na nju se više ne želi vraćati.

"O tome ne mislim više ništa. Niti me zanima što i kako. On je prošlost, a ako jednom želi sa mnom u ring, dobit će priliku pa se možda i sretnemo. Želim mu sve najbolje."

I na kraju…

"Želim zahvaliti FFC-u i gospodinu Orsatu Zovku koji mi je u zadnji trenutak doveo tako kvalitetnog protivnika. Te naravno fanovima na podršci. 'The Beast' nastavlja put pobjednički niz i napada titulu. Pozdrav svim čitateljima Fight Sitea, ali i svim hejterima."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI